Τέλος στην φίμωση των κακοποιημένων γυναικών‏



Αγαπητοί φίλοι,
 Την πούλησαν για νύφη στα 12 της και απο τότε η Sahar Gul ζούσε στο σπίτι της φρίκης. Όταν αρνήθηκε να εκπορνευθεί για χάρη των πεθερών της, την έδεσαν με αλυσίδες στο υπόγειο, τη χτυπούσαν με καυτούς σιδερένιους σωλήνες, την άφηναν νηστική και της ξερίζωσαν όλα της τα νύχια.Η τιμωρία των δραστών περιορίστηκε στην ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή ,τη φυλάκιση ενός έτους και τώρα είναι και πάλι ελεύθεροι! Ακόμη χειρότερα, η Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου μόλις πέρασε ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στα μέλη της οικογένειας των δραστών να καταθέτουν στο δικαστήριο.
Αυτό θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο για αμέτρητα παιδιά και γυναίκες να διεκδικήσουν το δίκιο τους.Έχουμε μόνο λίγες ημέρες για να σταματήσουμε αυτή την επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών. Η Άνω Βουλή έχει αποκρούσει και παλαιότερα αντίστοιχες μισογυνικές νομοθεσίες και υψηλού επιπέδου αξιωματούχοι λένε ότι το κίνημα του Avaaz μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω και να βοηθήσει στο να σταματήσει το νομοσχέδιο προτού εκείνο πάει στη Βουλή για ψηφοφορία. Κάνε κλικ εδώ για να υπογράψεις αυτήν την επείγουσα εκστρατεία τώρα. ‘Οταν φθάσουμε το 1 εκατομμύριο υπογραφές θα ξεκινήσουμε μια μαζική εγχώρια καμπάνια στα μέσα ενημέρωσης βάζοντας στο στόχαστρο γερουσιαστές-κλειδιά για την υπόθεση μέχρι το νομοσχέδιο να ακυρωθεί πλήρως:
 Σαν παιδί, η Sahar Gul πωλήθηκε από τον αδελφό της για $ 5.000 σε ένα σπίτι που γνώρισε τρομακτική κακοποίηση. Όταν επιτέλους διασώθηκε, τα βασανιστήρια την είχαν αφήσει τόσο αδύναμη που χρειάστηκε ένα καροτσάκι για να βγεί από το υπόγειο-φυλακή της. Πέρυσι οι βασανιστές της καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκισης, αλλά ένας κατώτερος δικαστής απλά τους άφησε ελεύθερους.
 Ομάδες υποστήριξης των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν, υποστηρίζουν ενεργά την υπόθεση της Sahar Gul και προσπαθούν σκληρά για να εξασφαλίσουν ότι οι συγγενείς δεν θα απαγορεύεται να καταθέτουν κατά των δραστών του θύματος. Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας με αυτές τις γενναίες γυναίκες τώρα, μπορούμε να δείξουμε στους Αφγανούς πολιτικούς ότι ολόκληρος ο κόσμος συμπαραστέκεται στις Αφγανές γυναίκες.
 Πίσω στο σχολείο, η Sahar Gul τώρα προσπαθεί θαρραλέα να ξαναχτίσει την ζωή της. Όνειρό της είναι κάποια μέρα να ηγηθεί μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών. Η ψυχική της δύναμή ενσαρκώνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τις γυναίκες και τα μικρά κορίτσια στο Αφγανιστάν, αλλά και παντού. Ας τη βοηθήσουμε να αρχίσει να εκπληρώνει το όνειρό της υποχρεώνοντας τους ηγέτες του Αφγανιστάν να προστατεύουν και όχι, να καταδιώκουν τις γυναίκες:
 Υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γυναικών του Αφγανιστάν και κακοποιημένες γυναίκες που επέζησαν κάτω απο εξωπραγματικές συνθήκες έκαναν το πρωτο βήμα για να αγωνιστούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ και χρόνια, μέλη του Avaaz από όλο τον κόσμο έχουν δραστηριοποιηθεί για την υποστήριξη τους. Ας το κάνουμε και πάλι.
 Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
 Luis, Alaphia, Alex, Ricken, Bissan, Mais και η υπόλοιπη ομάδα Avaaz
 Υ.Γ: Πολλές απο τις εκστρατείες του Avaaz ξεκινούν από τα μέλη του κινήματος μας! Ξεκίνησε τη δική σου τώρα πάνω σε ένα τοπικό, εθνικό ή διεθνές θέμα: http://www.avaaz.org/en/petition/start_a_petition/?bgMYedb&v=26859

Περισσότερες πληροφορίες:
 Sahar Gul: The fears of a tortured Afghan child bride (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-23311414
 Karzai: A legacy of failure on women’s rights? (Open Democracy)
http://www.opendemocracy.net/5050/massouda-jalal/karzai-legacy-of-failure-on-afghan-womens-rights
 Afghan judges free three jailed for torture of child bride Sahar Gul (Guardian)
http://www.guardian.co.uk/world/2013/jul/11/afghan-judges-free-sahar-guls-torturers
 Afghanistan: Escalating Setbacks for Women (Human Rights Watch)
http://www.hrw.org/news/2013/07/16/afghanistan-escalating-setbacks-women
 Women's rights face new obstacles in Afghanistan (Global Post)
http://www.globalpost.com/dispatches/globalpost-blogs/rights/womens-rights-face-new-obstacles-afghanistan

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget