Εξαρθρώθηκε πενταμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν διερχόμενους επιβάτες τουριστικών λεωφορείων



Εξαρθρώθηκε πενταμελής εγκληματική ομάδα, που εξαπατούσε διερχόμενους επιβάτες τουριστικών λεωφορείων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Αθηνών - Θεσσαλονίκης
 Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας συνελήφθησαν, χθες τα μεσάνυχτα, πέντε υπήκοοι Ρουμανίας οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη. Προηγουμένως οι δράστες είχαν δεχτεί επίθεση από άλλη τετραμελής ομάδα, μέλος της οποίας συνελήφθη από αστυνομικές δυνάμεις κατόπιν καταδίωξης ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων.
Εξαρθρώθηκε, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, πενταμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Αθηνών - Θεσσαλονίκης, διερχόμενους επιβάτες τουριστικών λεωφορείων ξένων χωρών.
 Για την υπόθεση αυτή, αρχικά συνελήφθησαν χθες τα μεσάνυχτα στη Λαμία, πέντε υπήκοοι Ρουμανίας (ηλικίας 45, 44, 28, 26 και 25 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη.
 Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πέντε (5) Ρουμάνοι, έχοντας ως πεδίο δράσης τους χώρο στάθμευσης οχημάτων επί της Εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στη Λαμία, προσέλκυαν επιβάτες διερχόμενων τουριστικών λεωφορείων ξένων χωρών (κυρίως Ρουμανίας) και τους εξαπατούσαν παίζοντας το παιχνίδι «παπάς» έναντι χρηματικού ποσού. Στη κατοχή τους βρέθηκαν τα σύνεργα με τα οποία διεξάγοταν το παράνομο παίγνιο καθώς και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ τα οποία και κατασχέθηκαν.
 Προηγουμένως στον ίδιο χώρο που δρούσε η πενταμελής ομάδα, είχε μεταβεί ομάδα τεσσάρων αγνώστων ατόμων, που επέβαιναν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και επιτέθηκαν εναντίον τους με γροθιές και σιδερένιους λοστούς.
 Σημειώνεται ότι κατά την διαφυγή τους, δύο από τους δράστες της δεύτερης ομάδας με την απειλή όπλου επιβίβασαν στο ένα από τα οχήματα, τον 45χρονο Ρουμάνο και ζήτησαν τηλεφωνικά από τον 26χρονο ομοεθνή του το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ για να τον ελευθερώσουν.
 Όμως επειδή δεν ικανοποιήθηκε η απαίτησή τους, μετά από λίγη ώρα τον άφησαν ελεύθερο και στη συνέχεια εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας να κινείται πεζός επί της Εθνικής οδού και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.
 Μετά από συνεχείς και συστηματικές αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίσθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην παράπλευρη οδό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Θήβας, το ένα από τα δύο οχήματα των δραστών.
 Ο οδηγός του οχήματος μόλις αντιλήφθηκε τις αστυνομικές δυνάμεις ανέπτυξε ταχύτητα και μετά από καταδίωξη, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής και να συλλάβουν τον οδηγό (29χρονος Ρουμάνος). Στο όχημα επέβαινε και δεύτερο άτομο το οποίο εκμεταλλευόμενο το σκότος διέφυγε και αναζητείται.
 Ο 29χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας όπου αναγνωρίσθηκε και από τους ομοεθνείς του ως δράστης της εναντίον τους επίθεσης.
 Σε βάρος του 29χρονου Ρουμάνου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβασης του Νόμου περί όπλων.
 Το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας που συμμετείχαν στην επίθεση.
 Οι έξι (6) συλληφθέντες, πλην του 44χρονου Ρουμάνου που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Λαμίας οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν την 26-08-2013 ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget