Σταθάς Γιάννης '' Απαράδεκτος σχεδιασμός για κλείσιμο της ΔΟΥ Θηβών ''



Ο Νομός Βοιωτίας έχει την ιδιομορφία να αποτελείται από δύο αστικά κέντρα, την Λιβαδειά και την Θήβα, με τον ίδιο πληθυσμό. Κατά συνέπεια, λειτουργούν και στις δύο πόλεις οι ίδιες δημόσιες υπηρεσίες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξοικονόμηση των πόρων των πολιτών (έξοδα μετακίνησης), καθώς και για λόγους που συνδέονται με την ανάπτυξη των δύο πόλεων. Ανάμεσα σε αυτές τις υπηρεσίες είναι και αυτή της ΔΟΥ, η οποία στεγάζεται σε Θήβα και Λιβαδειά.

 Ωστόσο, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη διατήρηση σε λειτουργία της ΔΟΥ Θηβών συνολικά, σε ανύποπτο χρόνο και σαν «κεραυνός εν αιθρία» ήλθε η διάψευση.  Όπως έντονα δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο αλλά και με τον πλέον επίσημο τρόπο, βλέπε υπ’ αριθμ. πρωτ: Δ6Α1092694ΕΞ2013/6-6-2013 απόφαση του Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρη, μεταφέρονται από 1/7/2013 τα τμήματα του Δικαστικού και Εσόδων από τη ΔΟΥ Θηβών στη ΔΟΥ Λιβαδειάς. Η ξαφνική αυτή τροποποίηση της πρόσφατης απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών Δ6Α1133106ΕΞ2011/2-09-2011, καταδικάζει τη ΔΟΥ Θηβών σε μαρασμό και δυσλειτουργία, την ώρα που έχει χαρακτηριστεί ως από τις πιο εύρωστες ΔΟΥ πανελληνίως. Η πόλη της Θήβας θα στερηθεί σημαντικότατων υπηρεσιών, όπως οι μεταφερόμενες, και θα προκληθεί μεγάλη επιβάρυνση στις επιχειρήσεις που καλύπτουν την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη στη χώρα, όπως και σε πολίτες, με αποτέλεσμα να χαθούν δημόσια έσοδα.  Παράλληλα, η συνακόλουθη μετακίνηση υπαλληλικού προσωπικού θα επιφέρει σοβαρότατα προβλήματα στις οικογένειες των εργαζομένων και ταυτόχρονα θα αποσυνθέσει πλήρως τη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας.

Με βάση τα ανωτέρω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Ευσταθούν τα δημοσιεύματα σχετικά με την διακοπή λειτουργίας της ΔΟΥ Θηβών; Αν ναι, προτίθεται να ακυρώσει εδώ και τώρα, αυτόν τον απαράδεκτο σχεδιασμό;
 
Ο ερωτών βουλευτής
 Σταθάς Γιάννης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget