Αποφάσεις υπέρ του εργοδότη



Είμαι συνδικαλιστής, δούλευα σε ξενοδοχείο και δεν με προσλαμβάνουν τώρα και 3 χρόνια. Το ειρηνοδικείο βγάζει αποφασίσεις υπέρ του εργοδότη - έχει κάνει μειώσεις ωραρίου και μισθού με το έτσι θέλω και δεν τον ελέγχει κάνεις, ούτε η Σ.ΕΠ.Ε. Το ειρηνοδικείο του Βάμου δεν ζητά τέτοια χαρτιά. Προσκομίζει μια περίοδο που είναι χαμηλή και το ειρηνοδικείο το λαμβάνει για όλη την σεζόν. Κάνει βλαπτική μεταβολή, και πάλι το ειρηνοδικείο τον δικαιώνει. Για τα μεταφορικά παίρνει υπόψη του την έδρα και όχι την επιχείρηση (δηλαδή αν η έδρα είναι στο Παρίσι και η επιχείρηση στην Ελλάδα, θα πρέπει να πληρώνει μεταφορικά από το... Παρίσι μ' αυτό το σκεπτικό).
Να πώς ερμηνεύουν τους νόμους, γι' αυτό οι εργαζόμενοι δύσκολα πάνε σε δικαστήριο. Εδώ http://aupareth.blogspot.gr/2011/06/blog-post_1681.html όλες οι αποφάσεις. Ήταν η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, και τώρα είναι και με το νόμο. Δικαιοσύνη πώς μπορεί κάποιος να έχει; Ευτυχώς, δεν είναι έτσι όλα τα ειρηνοδικεία!
 Δούλευα 7 μέρες και μου περνούσαν 5, τους είπα ότι θέλω όλα τα ένσημα και τα μεταφορικά, κι έτσι άρχισαν όλα. Εκεί ισχύει και σήμερα αυτό το καθεστώς. Το ξενοδοχείο είναι στα Χανιά, στον Καβρό. Στην τοπική συλλογική σύμβαση υπάρχουν τα μεταφορικά αλλά κανένας δεν τα πληρώνει, είναι το αντίτιμο του λεωφορείου πήγαιν' έλα. Οι έλεγχοι είναι τελείως υποβαθμισμένοι, οι αποστάσεις μεγάλες και χωρίς υπηρεσιακό όχημα, οπότε οι εργοδότες κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτό θέλει και η κυβέρνηση. Η μαύρη εργασία επιδοτείται; Τα χρήματα μπαίνουν μέσω τραπέζης και τα μαύρα από το λογιστήριο.
 Το κράτος έχει δώσει ό,τι χρειάζεται για να μην πιάνεται η μαύρη εργασία. Πριν, έπρεπε πριν πιάσει δουλειά ο εργαζόμενος να ενημέρωσει τον Σ.ΕΠ.Ε. για την αλλαγή στο ωράριο εργασίας. Τώρα του δίνει προθεσμία 48 ώρες. Εσείς τι καταλαβαίνετε, θέλει να κυνηγήσει τη μαύρη εργασία; Την ΕΥΠΕΑ Κρήτης την κατάργησαν! Ο εργαζόμενος πώς να βρει δίκιο σε μια απόφαση; Πρέπει να κάνει έφεση, αλλά χρειάζονται χρήματα (εγώ έχω κάνει), όποτε δεν κάνει τίποτα.
Άνεργος και με την έγκριση της δικαιοσύνης. , 53 χρ. , Ρέθυμνο

ΠΗΓΗ http://www.imerologioanergou.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget