Απεργία εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»



Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι εδώ και ένα μήνα είναι σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Εργασίας, ούτως ώστε να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τη συνέχιση της εργασίας τους.Εν τούτοις, παρά τις συνεχείς συναντήσεις σε υπουργεία και με κόμματα, το πρόγραμμα είναι και πάλι στον αέρα, με τις συμβάσεις να λήγουν σε λίγες ημέρες.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αντιδρούν στον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους 3500 άτομα που, μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ, εργάζονται επί δέκα και πλέον έτη κάτω από αντίξοες συνθήκες,
απλήρωτοι επί μήνες και καλύπτοντας κενά σε άλλους τομείς των δήμων ασκώντας αλλότρια καθήκοντα  Αντιδρούν παράλληλα στο σχεδιασμό της πολιτείας για την δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να αφεθούν οι ανήμποροι συνάνθρωποί μας στο έλεος του ιδιωτικού επιχειρέιν και του κανιβαλισμού.
 Κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου αποφασίστηκε 48ωρη απεργία στις 30 και 31 Αυγούστου, με κινητοποίηση στην Αθήνα την Πέμπτη, 30 Αυγούστου., ώρα 9:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 Την ημέρα αυτή,  η ΚΕΔΕ, κάνει  έκτακτο συνέδριο λόγω των περικοπών που της έγιναν, και  προγραμματίζουν κλείσιμο των Δήμων, ενώ προβάλλουν ότι έτσι, τινάζονται  στον αέρα, όλες οι προνοιακές Δομές όπως το ΒσΣ.
 
Οι  εργαζόμενοι τονίζουν:
 
«Δεν δεχόμαστε: να αφεθεί η χώρα μας χωρίς κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Εσείς το εξαγγέλλετε... εμείς το εφαρμόζουμε, θα το κατοχυρώσετε επιτέλους;
 Δεν δεχόμαστε: να μείνουν οι ανήμποροι ηλικιωμένοι και αμεα χωρίς μέριμνα από την πολιτεία.
 Δεν δεχόμαστε: να έχουν εξασφαλιστεί χρήματα με νόμο για το ΒΣΔ, και να μην δίνετε οριστική λύση ακόμα.
 Δεν δεχόμαστε: κάποιοι από την πολιτεία, να επιμένουν ακόμα να απολυθούν εργαζόμενοι από ΑΣΕΠ, ενώ θέλουν να δώσουν τα χρήματα για την πρόνοια σε μερικούς ιδιώτες.
 Δεν δεχόμαστε: να εργαζόμαστε και να μην πληρωνόμαστε. οκτώ και πλέον μήνες, πάλι απλήρωτοι.
 Δεν δεχόμαστε: πρόχειρες λύσεις. φτάνει πια. τέλος.
 Δεν δεχόμαστε: άλλη παράταση δίχως να δίνει οριστική λύση.
 Δεν δεχόμαστε; τη μείωση των δομών και των εργαζομένων.
 Δεν δεχόμαστε: άλλη παράταση, χωρίς να προβλέπει την κατοχύρωση όλων των εργαζομένων, και την σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση.
 Ζητάμε: να γίνει το ΒσΣ το θεμέλιο για τον σεβασμό στον άνθρωπο στη χώρα μας.
 Ζητάμε: να πάψουν πια, μερικοί από την πολιτεία, να είναι απάνθρωποι, δεν τους χρειαζόμαστε. να φύγουν.
 Ζητάμε: η πολιτεία να θέλει να επιβάλει το δίκαιο και σωστό. Δε μπορεί μπροστά σε μερικούς, να κάνει πίσω συμμετέχοντας στην απανθρωπιά.
 Ζητάμε: να εξασφαλιστεί η σταθερή χρηματοδότηση του βσς.(τα δυο υπουργεία: εσωτερικών και απασχόλησης) ώστε να πληρώνονται επιτέλους κανονικά οι εργαζόμενοι.
 Ζητάμε: να κατοχυρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι των δημοτικών δομών.
 Ζητάμε: να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα μας. Οκτώ και πλέον μήνες πάλι απλήρωτοι.
 
Αρνούμαστε στην απόλυσή μας γιατί:
 
-Μπήκαμε αξιοκρατικά σε αυτή τη δουλειά μέσω ΑΣΕΠ και όχι με "γλείψιμο"!
 -Δουλεύουμε αδιάκοπα επί δέκα συνεχή έτη κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως τη δεδομένη στιγμή που η πλειοψηφία είναι απλήρωτοι επί σειρά μηνών, παρά ταύτα συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των ανήμπορων συμπολιτών μας βάζοντας "πλάτη" σε αυτό το κράτος και τις εκάστοτε πολιτικές του!
 -Γιατί καταφέραμε να αναδείξουμε τις τοπικές κοινωνίες με την κοινωνική προσφορά μας και συμβάλλαμε όχι μόνο ως βοήθεια στο σπίτι αλλά γενικότερα στην κάλυψη της "ανύπαρκτης" επί της ουσίας Πρόνοιας.
 -Γιατί είμαστε τα αγαπημένα πρόσωπα όλων των παππούδων και γιαγιάδων!
 -Γιατί  στήσαμε  από το μηδέν αυτές τις υπηρεσίες χωρίς θεσμικό πλαίσιο και πλάνο, παλέψαμε για το δίκαιο και τη βελτίωση συνθηκών των συμπολιτών μας και τα καταφέραμε!
 -Γιατί δεν διστάσαμε  να διαπληκτιστούμε με τοπικούς άρχοντες κάποιες φορές για την προάσπιση της δουλειάς μας!
 Επειδή αξίζουμε να παραμείνουμε γιατί αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό τόσο για εμάς όσο και για τους 130.000 ωφελούμενους(ηλικιωμένοι-ΑΜΕΑ)».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget