Ο Πλούταρχος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ψηφίσει Κασιδιάρη



Μετά τον Νότη Σφακιανάκη και τον Πέτρο Γαϊτάνο, ένας ακόμα φάρος του ελληνικού πολιτισμού, ο Γιάννης Πλούταρχος, τάχθηκε με δηλώσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής.
 Ο Πλούταρχος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ψηφίσει Κασιδιάρη: «Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια του στυλ «ακραία δεξιά» ή «ακραία αριστερά» που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εκφοβίσουν τον κόσμο τα ακούω βερεσέ.Κι εγώ αν αυτά τα κόμματα διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων, είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσει. Σήμερα κρίνω τις πράξεις των κομμάτων και δεν με ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί όπως κουκουλοφόροι ή τραμπούκοι. Ας είναι ο,τι θέλουν. Φτάνει να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο»!

  Στην ίδια συνέντευξη, στο «Πρώτο Θέμα», ο δημοφιλής αοιδός λέει επίσης ότι: «Ο Έλληνας έχει δουλέψει σκληρά και μην πιπιλίζουμε την καραμέλα ότι εμείς φταίμε. Λάθος. Τον Έλληνα τον κοροϊδέψανε με ένα πολύ ωραίο και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και δεν φταίει στο παραμικρό»!
 Είμαστε όλοι αθώοι λοιπόν. Μας κοροϊδέψανε. Μας ανάγκασαν να ψηφίζουμε 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, μας υποχρέωσαν να εισπράττουμε ...αργομισθίες, μας οδήγησαν με ύπουλο τρόπο να πίνουμε τσίπουρα στο καφενείο με το Καγιέν της επιδότησης παρκαρισμένο απ' εξώ, μας ξεγέλασαν ρε αδελφέ, πώς αλλιώς να το πούμε;
 Τίποτα από τα παραπάνω δεν μου κάνει εντύπωση. Η νοοτροπία της μηδενικής προσωπικής ευθύνης (ή αλλιώς η θεωρία του «πλανεμένου» λαού) και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής, κάθονται -στο ίδιο- πρώτο τραπέζι πίστα, πετάνε λουλούδια, κατεβάζουν ουίσκια και τραγουδάνε τους νταλκάδες τους με στίχους πονεμένους και βγαλμένους απ' την ψυχή: «Ματώνει σαν την πρόκα την παλάμη της καρδιάς»!
 Το καλούπι υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Ο Ελλήναρας με το ανοιχτό πουκάμισο και την καδένα και από δίπλα η γκόμενα- τρόπαιο με μαλλί κομμωτηρίου και ντεκολτέ πιο βαθύ κι απ' την ύφεση. Νεόπλουτος, με το -άπειρο, ύποπτης προέλευσης- χρήμα να τρέχει απ' τα μπατζάκια του και το -ακόμη περισσότερο- κακό γούστο να αστράφτει στο βλέμμα και στο λαμπυρίζων πουκάμισο. Γλεντάει, γουστάρει, φωνάζει, χορεύει με κλειστά μάτια, πολύ καημός λέμε, ρίχνοντας όμως και κλεφτές ματιές για να διαπιστώσει αν τον κοιτάζει – θαυμάζει το υπόλοιπο μαγαζί. Σαββατόβραδο στα σκυλάδικα. Τον ξέρετε, τον έχετε δει. Ακόμα κι αν δεν πηγαίνετε μπουζούκια τον έχετε δει.
 Με μικρές παραλλαγές είναι ο μέσος όρος. Είναι το άδειο lifestyle, οι ξανθιές παρουσιάστριες, οι αμόρφωτοι παρουσιαστές. Είναι τα ανόητα ρεφρέν, τα μπιτ τσιφτετέλια, τα προκάτ ζεϊμπέκικα, οι Νότηδες, οι Πλούταρχοι και οι Πάολες. Είναι τα κάμπριο με τους Goin Through στη διαπασών. Είναι τα κιτς αυθαίρετα εξοχικά, τα ξεκωλο-μπιτς μπαρ στις πιο ωραίες παραλίες, οι ρεζερβέ ξαπλώστρες στη Μύκονο. Είναι η διαφθορά, η αμορφωσιά, η κουτοπονηριά, η τζάμπα μαγκιά. Είναι η ασχήμια, η αποενοχοποιημένη χυδαιότητα. Και είναι φυσικά, όταν όλα πήγαν κατά διαόλου, οι φωνές για δοσίλογους, προδότες, κρεμάλες και η άρνηση κάθε προσωπικής συμμετοχής στο έγκλημα.
 Πολύ πριν η οικονομική κρίση δημιουργήσει τις συνθήκες για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, είχαμε φροντίσει μόνοι μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες γεννήθηκε. Μια κοινωνία που εκτιμά τον πολιτισμό, θαυμάζει την ομορφιά, έχει στην καρδιά της τον άνθρωπο, είναι μια κοινωνία όπου ο φασισμός δεν θα βρει ποτέ έδαφος για να ανθίσει.
 Μια κοινωνία όμως που παραδίδει τη συλλογική της αισθητική στις λουλουδούδες και μετράει την επιτυχία με μπουκάλια στον Πλούταρχο , δυστυχώς δεν έχει και κανένα πρόβλημα να στραφεί στον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη όταν τα πράγματα ζορίσουν...


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget