Συνελήφθη 16χρονος ο οποίος χθες το βράδυ τραυμάτισε, με κροτίδα, 15χρονη μετά την περιφορά του Επιταφίου



Η 15χρονη τραυματίστηκε στο πόδι μετά την περιφορά του Επιταφίου.
Συνελήφθη και η μητέρα του 16χρονου για παραμέληση της εποπτείας του
Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα.
 Συνελήφθη, σήμερα (04-05-2013) τα ξημερώματα στα Νέα Στύρα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, ένας 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και κροτίδων.

 Ειδικότερα, χθες το βράδυ η 15χρονη μετέβη μαζί με οικείους της σε Ιερό Ναό στα Νέα Στύρα. Μετά το τέλος της περιφοράς του Επιταφίου και ενώ βάδιζε με φιλικά της πρόσωπα προς την παραλία της περιοχής, τραυματίστηκε στο δεξί της πόδι από ρίψη κροτίδας.
 Η 15χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Στύρων και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, όπου αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε σήμερα τα ξημερώματα.
 Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, προέκυψε ότι για τον τραυματισμό της ευθύνεται ο 16χρονος, ο οποίος συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα. Επιπλέον συνελήφθη και η 41χρονη μητέρα του για παραμέληση της εποπτείας του.
 Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
 Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
 Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :
 Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
 Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
 Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
 Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
 Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
 Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
 Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
 Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.
 Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget