Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με 16 θέματα, και με προ ημερησίας διάταξης συζήτηση



Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με προ ημερησίας διάταξης αποφάσεις αντίθεσης στην καύση ΚϋΡ στη μονάδα της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι και στην είσπραξη διοδίων στους σταθμούς Αγίας Τριάδας και
Σχηματαρίου-Χαλκίδας.
Στην ημερήσια διάταξη :
Ομόφωνη απόφαση για μη αποδοχή μείωσης του προϋπολογισμού
Α'τριμήνου
Απόφαση για συγκρότηση επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας
της ΠΕΛ
Απόφαση για την έγκριση των προγραμμάτων ΠΔΕ συγχρηματοδοτούμενων (ΕΣΠΑ) και Εθνικών πόρων
Στη Λαμία, έγινε στις 25 Απριλίου του 2013, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με 16 θέματα, και με προ ημερησίας διάταξης συζήτηση :
- Για την μονάδα καύσης ΚϋΡ της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, για την οποία έγινε εκτενής διάλογος με την παρουσία και τη συμμετοχή του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου, πολιτών και εκπροσώπων τους.

 Στη σημερινή συζήτηση, με πρόταση του κ. Περγαντά σε κοινή κατεύθυνση με τον Δήμο και την τοπική κοινωνία, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην καύση ^Ρ στη μονάδα του Αλιβερίου, που επιβαρύνει περιβαλλοντικά και δημιουργεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Η αντίθεση αυτή υπογραμμίζει την προτεραιότητα της Περιφέρειας για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα, για το οποίο είχε αποφασίσει αρνητικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Εύβοιας και σε συνέχεια αυτής της θέσης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα εξής :
1.         Την επικαιροποίηση της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας για μη αποδοχή καύσης ^Ρ στη μονάδα.
2.         Την απόρριψη συναφών αδειοδοτήσεων καύσης ^Ρ στη μονάδα (σε περίπτωση που επανέλθει τέτοιο θέμα)
3.         Στη διαβίβαση αιτήματος στο ΥΠΕΚΑ για αναστολή της έγκρισης των όρων της περιβαλλοντικής μελέτης (ΜΠΕ) που αφορά στην καύση ^Ρ στη μονάδα.
- Επίσης, προ ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν και ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης για την υστέρηση των μεγάλων οδικών έργων των Υπουργείων στη Στερεά Ελλάδα.
Ο κ. Περγαντάς επανέλαβε τις θέσεις για την ανάγκη επιτάχυνσης υλοποίησης του ΠΑΘΕ στο πέταλο του Μαλλιακού, καθώς και για την αδικία που υφίσταται η Περιφέρεια με την απόφαση υλοποίησης του Ε65 που δεν περιλαμβάνει το τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Προσθετικά δε, πρότεινε και το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την διεκδίκηση αναστολής της είσπραξης διοδίων στους Σταθμούς της Αγίας Τριάδας και του δρόμου Χαλκίδα - Σχηματάρι, αφού αυτοί δεν λειτουργούν αντισταθμιστικά για υλοποίηση έργων στην Περιφέρεια.
Σε ότι αφορά την ημερήσια διάταξη, ξεχωρίζουν τα θέματα :

Της συζήτησης για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ), με αφορμή την έγκριση του οικονομικού απολογισμού.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, εκτιμώντας τη σημαντική συμβολή της ΠΕΛ στην προβολή της επιχειρηματικότητας και της προώθησης της ανταγωνιστικότητας της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και την ανάγκη να λειτουργήσει με σύγχρονους όρους και αναμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο, αποφάσισε την συγκρότηση επιτροπής για συγκεκριμένες προτάσεις και περαιτέρω ενέργειες.
Της συζήτησης για την έγκριση της έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Α'τριμήνου 2013 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Όπως είναι γνωστό, οι Περιφέρειες υποχρεούνται σε τριμηνιαίες εκθέσεις εκτέλεσης του προϋπολογισμού με αναλυτική καταγραφή εσόδων και εξόδων, ενώ με πρόσφατη νομοθεσία το Υπουργείο ζητά τον ισοσκελισμό του τριμήνου. Έτσι ενώ ο προϋπολογισμός, που είναι ήδη εγκεκριμένος, προβλέπει έσοδα και έξοδα για το σύνολο του έτους, στην έκθεση τριμήνου παρουσιάζεται υστέρηση στα έσοδα γιατί ακόμα δεν έχουν αποσταλεί χρήματα από το Υπουργείο. Συνεπώς θα έπρεπε αντίστοιχα να μειωθεί και το σκέλος των εξόδων.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην αποδεχτεί τη μείωση του προϋπολογισμού, εκφράζοντας ρητά την πολιτική του βούληση να υλοποιήσει έναν συνολικό και εγκεκριμένο προϋπολογισμό και να διεκδικήσει και εισπράξει από το Υπουργείο τα προϋπολογισθέντα έσοδα.
Της κατάρτισης προγραμμάτων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ειδικότερα του συγχρηματοδοτούμενου (ΕΣΠΑ) και του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), του έτους 2013.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε και εγκρίθηκε η κατάρτιση σημαντικών προγραμμάτων για υλοποίηση, συνέχιση και ολοκλήρωση έργων, όπως από το ΕΣΠΑ, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 766), τις ΣΑ μελετών και έργων 066.
Το ύψος των εγκεκριμένων προγραμμάτων ανέρχεται στο ποσό των 83,771 εκ. € συμπεριλαμβανομένων των 1,771 εκ. € (όριο πιστώσεων) για το πρόγραμμα Πίνδος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget