Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα έως την Δευτέρα



Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες, έχοντας στραμμένο το βλέμμα σε συνάντηση εκπροσώπων τους με κυβερνητικό κλιμάκιο που ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα στις 2 τα μεσημέρι στην Αθήνα, η οποία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, κανονίστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
 Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία αγροτών από όλη την Ελλάδα θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γ. Βρούτση, Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγ. Λιβιεράτο και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη στους οποίους θα θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που τους απασχολούν. Αμετακίνητοι οι αγρότες

 Εν όψει της συνάντησης της Δευτέρας  οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν κάνουν πίσω στα αιτήματά τους και εκφράζουν τη βούλησή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
 Αυτό αποφασίστηκε κατά την σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.
 Επίσης, οι αγρότες ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για την καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου.
 Σήμερα, Πέμπτη, εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, στους οποίους, μεταξύ άλλων, έθεσαν εκ νέου το θέμα του αγροτικού πετρελαίου.
 «Εδώ και τώρα ζητάμε λύση, αλλιώς παραμένουμε στα μπλόκα και συνεχίζουμε τις επαφές μας» δήλωσε ο Ιω.Παναγής, εκπρόσωπος του Συντονιστικού, διευκρινίζοντας ότι επιθυμία των αγροτών είναι να λάβει η κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο «κι όποτε γίνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλος, είχε πολύωρη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών των νομών Ηλείας και Αχαϊας.
 Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι γίνονται βήματα προσέγγισης και μέσω του διαλόγου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, πάντα όμως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget