Την... "αυτονομία" του κήρυξε ο νομός Λασιθίου!



Σε... "αυτονόμηση" από την υπόλοιπη Κρήτη προχωρά ο νομός Λασιθίου με πρωτοβουλία του εργατικού κέντρου και άλλων τοπικών φορέων, εκδίδοντας διαβατήριο με το οποίο θα διέρχονται όσοι θέλουν να το επισκεφθούν.
 Ειδικότερα... ένα νέο κράτος εν κράτει «γεννιέται» στα ανατολικά της Κρήτης, το «Λασιθιστάν» και για να «εισέλθει» κάποιος θα χρειάζεται και το σχετικό διαβατήριο.
 Τον «πρώην» νομό της Κρήτης αποκόπτουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι οποίοι δηλώνουν την «ανεξαρτησία» τους από το κεντρικό κράτος διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής με το «τσουνάμι» συγχωνεύσεων σε υγεία, παιδεία και υπηρεσίες. Η φράση στο διαβατήριο «Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα» προέρχεται από εκείνη του Κώστα Σημίτη, ο οποίος είχε επικρίνει τοπικούς φορείς για αντιδράσεις σε εργοστάσιο ηλεκτρισμού.
Στον κόμβο του Σελιναρίου στη εθνική οδό θα στηθεί επίσης "φυλάκιο" για να φυλά τα... σύνορα.
 Να σημειωθεί πως -πέραν του διαβατηρίου- οι «επισκέπτες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι και με το τοπικό νόμισμα, το «άφρο», προκειμένου να κάνουν τις όποιες συναλλαγές τους
 Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανώλης Πεπόνης ανέφερε ότι η κινητοποίηση έχει ευρεία συμμετοχή προσθέτοντας ότι θέλουν να ξανακάνουν το Λασίθι "υπερήφανο".


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget