Πρόταση ψηφίσματος αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη αγροτιά - Προς το Περιφερειακό Συμβούλιο



Σαν Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην αγωνιζόμενη αγροτιά, που για 4η βδομάδα  βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα με τη μορφή μπλόκων, ενάντια στην πολιτική των φόρων, χαρατσιών, αυξήσεων σε ενέργεια και  αγροτικά εφόδια  που καθιστούν αδύνατη την αγροτική δραστηριότητα από μικρούς και μεσαίους αγροτο-κτηνοτρόφους, οδηγεί  στο στραγγαλισμό τους, προκειμένου να κυριαρχήσουν οι μεγάλες καπιταλιστικές μονάδες!Είναι αγώνας επιβίωσης και το δίκιο είναι με το μέρος τους. Ξέρουν καλά πως αν δεν αποκρούσουν τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους η συγκυβέρνηση, με τα απανωτά χαράτσια και τους βαρείς φόρους κι αν δε συγκρουστούν με την καταστροφική ΚΑΠ της ΕΕ για να την ανατρέψουν, πολύ γρήγορα θ' αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το αγροτικό επάγγελμα, να παραδώσουν, αντί πινακίου φακής, τα χωράφια τους και να οδηγηθούν στην ανεργία, στην πείνα και στην κοινωνική εξαθλίωση.

Η αυταρχική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης,  αντί να δώσει  λύσεις στα οξυμένα αγροτικά προβλήματα, χρησιμοποιεί  τη βία των ΜΑΤ, τον εμπαιγμό και τη συκοφαντία.
Η άρνηση κατ' αρχήν του πρωθυπουργού να συναντήσει αντιπροσωπεία της αγωνιζόμενης αγροτιάς φανέρωνε την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο και  με επιχειρήματα τα αιτήματα της μικρομεσαίων – φτωχών αγροτών.
Οι συναντήσεις που στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν αποκαλύπτουν πως πέρα από κάποιες φραστικές διατυπώσεις για την δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων και αυταπατών, η κυβέρνηση δεν θέλει να λύσει τα προβλήματα των αγροτών αφού είναι προσανατολισμένη στο να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων και φυσικά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
Εκφράζει με κάθε τρόπο την απροκάλυπτη εχθρότητα της στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, ενώ -ταυτόχρονα- σηματοδοτεί την κλιμάκωση του αυταρχισμού της.
Σε αυτή την λογική, καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα εδώ και τώρα. Να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.
Ταυτόχρονα καλούμε  σε ενίσχυση και αλληλεγγύη της αγωνιζόμενης αγροτιάς, ανάπτυξη της συμμαχίας της με τους εργαζόμενους της πόλης και τα λαϊκά στρώματα. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα σε όφελος  του λαού και των αγροτών και όχι των κερδών των μονοπωλίων. Για παραγωγή ντόπιων προϊόντων που θα ικανοποιούν τις λαϊκές διατροφικές ανάγκες, θα εξασφαλίζουν λαϊκή ευημερία και όχι ανεργία και δυστυχία.              
     ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
               ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
          ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
            ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ   

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget