Στάση πληρωμών του δημοσίου προς πολίτες λόγω… έλλειψης προσωπικού!!!



4 δις κάθονται γιατί κανουν υπάρχει αδυναμία των υπουργείων να αιτιολογήσουν επαρκώς το αίτημά τους για παροχή κονδυλίων, υπαρχουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά  η έλλειψη προσωπικού στα υπουργεία και τις εφορίες.
Ρεπορτάζ από 247.gr.Αν και το δημόσιο “βρήκε” 4 δισ. ευρώ, προκειμένου να τα επιστρέψει σε δικαιούχους φορολογούμενους, φαίνεται πως προς το παρόν θα παραμείνουν στα κρατικά ταμεία, ελλείψει προσωπικού σε ΔΟΥ. Mε το σταγονόμετρο γίνεται η επιστροφή φορών και ληξιπρόθεσμων οφειλών από το Δημόσιο, αν και είναι διαθέσιμα για το σκοπό αυτό 4 δισ. ευρώ.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει υπογράψει εντάλματα για επιστροφή 1,7 δισ. ευρώ, ωστόσο τον Ιανουάριο επιστράφηκαν μόλις 43 εκατ. ευρώ από τις εφορίες, αν και ο στόχος ήταν 311 εκατ. ευρώ.
 Κι όλα αυτά, ενώ το δημόσιο έχει ρευστά διαθέσιμα 4 δισ. ευρώ, δηλαδή αυτή τη φορά “λεφτά υπάρχουν”.
 Αιτία της αδράνειας είναι η αδυναμία των υπουργείων να αιτιολογήσουν επαρκώς το αίτημά τους για παροχή κονδυλίων, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και η έλλειψη προσωπικού στα υπουργεία και τις εφορίες.
 Στις εφορίες, πέρα από την έλλειψη προσωπικού, έχουν εντοπιστεί έφοροι που αν και έχουν έγκριση για επιστροφή φόρου, δεν πληρώνουν προκειμένου να δείξουν καλά αποτελέσματα.


πληροφορίες: 247.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget