ΤΡΕΙΣ «ΑΠΕΙΛΕΣ» ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ



Στην παραδοχή, για πρώτη φορά, ότι «τα στοιχεία (σ.σ. των υπό απόλυση - διαθεσιμότητα υπαλλήλων) μπορούν να αντληθούν από τη βάση δεδομένων της απογραφής» προχώρησε αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μία ημέρα πριν λήξει και επίσημα η προθεσμία για την αποστολή των σχετικών στοιχείων και ενώ αφενός οι υπηρεσίες με προεξάρχουσες αυτές των δήμων και των περιφερειών αρνούνται κατηγορηματικά να συντάξουν σχετικές λίστες και αφετέρου υπάρχουν καταλήψεις παντού, συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτός της παραδοχής ότι τα στοιχεία υπάρχουν, επαναλαμβάνουν ότι ακόμη κι αν υπάρξει καθυστέρηση, οι υπάλληλοι μπαίνουν αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα, οι ίδιοι συνεργάτες του υπουργού που βλέπουν ότι θα πρέπει να σηκώσει μόνο του το υπουργείο την υπόθεση «διαθεσιμότητα - απόλυση» που κινδυνεύει να οδηγηθεί σε «φιάσκο» όπως η εφεδρεία, επισείουν πλέον τρεις «απειλές»:

 1)    Αν υπάρξει καθυστέρηση να επανέλθει η τρόικα με πολύ σκληρότερες απαιτήσεις

2)    Να τιμωρηθούν με πειθαρχικές ποινές τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες της διοίκησης που δεν τηρήσουν τις αυστηρές προθεσμίες για την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας

3)    Να παραμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που επρόκειτο να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις

Στο τελευταίο δε σημείο οι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη επιμένουν, λέγοντας ότι υπάρχουν επείγουσες ανάγκες σε υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, ΚΕΠ,  διευθύνσεις συντάξεων στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία που μπορούν να μετακινηθούν άμεσα οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Και διευκρινίζουν ότι στις περιπτώσεις που η οργανική θέση έχει καταργηθεί   «με τη μετάταξη προβλέπεται η σύσταση θέσης όπου δεν υπάρχει κενή οργανική θέση αλλά υπάρχει πραγματική ανάγκη. Η μετακίνηση υπαλλήλου για την κάλυψη πραγματικών και διαπιστωμένων αναγκών γίνεται ανεξάρτητα από το αν υπάρχει οργανική θέση, δεδομένου ότι το προβλέπει ο ίδιος ο νόμος», προστίθεται.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget