Η νότια Εύβοια βορά στους εθνικούς εργολάβους των αιολικών



Από τον ΣΠΠΕΝΚ (σύλλογο προστασίας Καρυστίας) η παρακάτω ενημέρωση :

Με απόφαση του ΥΠΕΚΑ (13/9/2012) οι 73 α/γ των εταιρειών DAMCO που έχουν πάρει οριστική έγκριση εγκατάστασης αυξάνονται κατά μία περισσότερες δηλ. γίνονται 74 α/γ. Η νέα α/γ θα μπει στην Ανατολή εκεί που βρίσκεται η Ανεμοπύλα.

Κοντά στις παραπάνω α/γ θα προστεθούν ακόμη 54 α/γ των 3 MW (150μ. ύψος) της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ( έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων 29/8/2012, συνημ. 2). Στην ουσία οι 54 α/γ αποτελούν κοινό έργο με τις 74 α/γ αφού θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο δίκτυο μεταφοράς και υποσταθμών. Με μια απλή ανάγνωση των Περιβαλλοντικών Ορων, καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται να σκαφτεί και εκχερσωθεί όλο το βουνό. Για όλες τις α/γ μαζί θα διανοιχτούν 78 χμ νέοι δρόμοι.

Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, οι επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ φαίνεται ότι θα προχωρήσουν. Πρόσφατα δημοσιεύματα μιλούν για επιδότηση 380 ώριμων έργων  ΑΠΕ από τον νέο επενδυτικό νόμο.


Μπροστά στο κύμα της εισβολής τόσων α/γ που θα αλλάξει το πρόσωπο του τόπου μας πώς είναι δυνατόν  ο Δήμος Καρύστου και η τοπική κοινωνία να σιωπούν; Είναι βέβαιο ότι ο τόπος θα υποστεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική ζημιά από τη γέννησή του. Από καθαρά οικονομική πλευρά, οι ελπίδες για αποζημίωση των ιδιοκτητών έχουν καταρρεύσει αλλά και η τουριστική αξία της περιοχής θα πληγεί καίρια. Ο τόπος  θα αποκτήσει πλέον ταυτότητα αιολικής βιομηχανίας. Μπροστά σε τέτοια πρωτοφανή υποβάθμιση του τόπου μας, δεν γίνεται να μένουμε με τα στόματα κλειστά.  Τώρα που τα σχέδια έχουν πάρει επίσημη έγκριση και ο κίνδυνος βρίσκεται προ των πυλών, ο Δήμος Καρύστου και η τοπική κοινωνία είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν και να προστατεύσουν τον τόπο από τη βέβαιη καταστροφή.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget