Απόφαση για μη διάλυση της ΔΕΠΟΔΑΘ και διαχείριση βιοαποδομήσιμων



Ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης αποφάσεων του συνόλου των Δήμων-μελών του Φο.Δ.Σ.Α, για την διαλογή στην πηγή των οργανικών αποβλήτων.

Πιο συγκεκριμένα,

Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Θηβαίων, Τανάγρας, Αλιάρτου & Ορχομενού, που είναι και οι Μέτοχοι της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, αποφάσισαν τον σχεδιασμό της διαλογής στην πηγή των οργανικών (βιοαποδομήσιμων) απορριμμάτων, με την ανάπτυξη ενός επιπλέον κάδου (καφέ χρώματος).

Η δρομολόγηση της προαναφερόμενης δράσης εντάσσεται στον συνολικότερο σχεδιασμό του Φο.Δ.Σ.Α και στην αναμενόμενη ένταξη της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α), στην υποβληθείσα πρόταση από τις αρχές του τρέχοντος έτους.
 Στόχος του Φο.Δ.Σ.Α είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την διαλογή στην πηγή,
την αξιοποίηση των απορριμμάτων για την παραγωγή ενέργειας (ηλεκτρικού ρεύματος) με την μέθοδο της αναερόβιας διαδικασίας και την παραγωγή compost με την αερόβια διαδικασία, με γνώμονα την επίτευξη των στόχων που θέτουν τόσο η Ελληνική νομοθεσία όσο και οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες αλλά και στην δημιουργία εσόδων για την μείωση του τέλους που καταβάλλουν οι πολίτες.

Παράλληλα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που συμμετέχουν στον Φο.Δ.Σ.Α προχώρησαν στην λήψη αποφάσεων, για την μη διάλυση της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, σε εφαρμογή της παρ.4, αρ 16 του Ν. 4071/2012 και εκπρόσωποί τους συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό στις 26 Σεπτεμβρίου 2012.
Η ομόφωνη απόφαση των Μετόχων της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε στην Γενική Συνέλευση του Φο.Δ.Σ.Α έχει ως εξής.

Έχοντας υπόψη ότι ο νόμος, περί διάλυσης και συγχώνευσης των Φο.Δ.Σ.Α, δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση την περιουσία της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε., των Δήμων-μελών της και κατ’ επέκταση των πολιτών που στηρίζουν μέσω των ανταποδοτικών τους τελών το έργο της και με ορατό τον κίνδυνο να απαξιωθεί το έργο του ΧΥΤΑ και οι συναφείς δράσεις, με βάση τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων-Μελών της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε, προτείνεται η μη λύση της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε και εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. να μη λάβει την διαπιστωτική πράξη λύσης της εταιρείας σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παρ.4, αρ 16 του ν. 4071/2012.

Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών της περιοχής ευθύνης της και τη προστασία του περιβάλλοντος, προτείνει, διεκδικεί, ενημερώνει και δίνει λύσεις, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου μας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget