Καταδίκασε τα φαινόμενα βίας από τα τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής» το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς


Tο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα που εισηγήθηκε η πλειοψηφία, καταδικάζοντας τα πρόσφατα φαινόμενα βίας των μελών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας.

Πρόκειται  για τον άγριο ξυλοδαρμό νέου στο μώλο της Ιτεας από   «τάγματα εφόδου» της  Χρυσής Αυγής  που κατέβηκαν  από δύο πούλμαν  προερχόμενα από Πάτρα και Αίγιο στο ενδιάμεσο του δρόμου για τις Θερμοπύλες στην Ιτέα για να προκαλέσουν. Στη συνέχεια, αφού τον τραυματισμενο νεαρό φοιτητή  παρέλαβε ασθενοφόρο, παρέμειναν αρκετή ώρα στο κέντρο της παραλίας, τρομοκρατώντας με την παρουσία τους τους περαστικούς, που νόμιζαν ότι έβλεπαν στρατό κατοχής. Εντύπωση προκάλεσε η ανοχή της Αστυνομίας που αντί να προχωρήσει σε συλλήψεις μαζί με το λιμενικό φυγάδευσαν τα πούλμαν συνοδεύοντάς τα.

 Επιπλέον στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή στις Θερμοπύλες ο  Γεν. Γραμματέας της ακροδεξιάς οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος εξαπέλυσε επίθεση κατά του κοινοβουλίου  μιλώντας για προδότες και του Υπουργού Νίκου Δένδια, δηλώνοντας προκλητικά:  «Βγήκε ο Δένδιας, με ειρωνικό χαμόγελο να πει ότι θα συντρίψουμε τα τάγματα εφόδου. Εδώ είμαστε, ας έρθουν να μας συντρίψουν. Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ας έρθουν να μετρηθούμε να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος». Αναφερόμενος στη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο δήλωσε: «Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα. Αν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος. Θα δούμε τι σημαίνει τάγματα εφόδου» ενώ  κατέθετε τη βεβαιότητα πως « είμαστε πολύ δυνατοί και κάποια στιγμή θα δοθεί ο αγώνας».

 Το κείμενο του ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου  είναι το εξής :

 «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας καταγγέλλει τα φαινόμενα βίας των μελών της Χρυσής Αυγής, όπως ο βάναυσος ξυλοδαρμός ενός 19χρονου στην Ιτέα, καθώς και τις ακραίες και εκτός νόμου και θεσμών θέσεις που εκφράστηκαν στον ιερό χώρο των Θερμοπυλών.

Τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες πρέπει να απομονώνονται από όλους μας. Θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να επαγρυπνά για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών και αξιών»

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget