Δήλωση Δημάρχου Θηβαίων για την πιθανή κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Θηβών


Την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής Δήμου Θηβαίων σε κάθε πιθανή ενέργεια κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Θηβών επισημαίνει ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που θέλουν την εφορία της Θήβας να είναι μία από 117 Δ.Ο.Υ. που καταργούνται.
Ο κ. Δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοτική Αρχή Δήμου Θηβαίων είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε πιθανή ενέργεια κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Θηβών, που εξυπηρετεί χιλιάδες φορολογούμενους, όχι μόνο δημότες μας αλλά και δημότες όμορων Δήμων, γεγονός που καθιστά τη διατήρησή της απαραίτητη και αναγκαία.
Κάθε ενέργεια κατάργησης της Δ.Ο.Υ. στο Δήμο μας, θα δυσχεράνει την εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού θα υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου να μεταβούν και να εξυπηρετηθούν στη Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς, η οποία απέχει 90 χλμ από τη Θήβα (συνολικά με την επιστροφή). Για πρώτη φορά ακούσαμε πέρσι για πιθανή κατάργηση-συγχώνευση των υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Θηβών. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες,
παραστάσεις και συνάντηση με τον τότε Υφυπουργό Οικονομικών κ. Οικονόμου το θέμα είχε μείνει στάσιμο. Τον τελευταίο καιρό το θέμα επανήλθε στα ΜΜΕ, απ’ όπου και πληροφορούμαστε ότι μέχρι το τέλος του 2012 «κατεβάζουν ρολά» 117 εφορίες, μέσα στις οποίες είναι και η Δ.Ο.Υ. Θηβών.
Η Θήβα είναι μια πολύ μεγάλη πόλη, δεν έχει σημασία που έτυχε να υπάρχουν δύο μεγάλες πόλεις στη Βοιωτία, το πρόσχημα ότι πρέπει να παραμείνει μία Δ.Ο.Υ. στην έδρα κάθε νομού πρέπει να σταματήσει. Εμείς θέλουμε να παραμείνουν και οι δύο.
Σε ότι αφορά το Δήμο μας, συντρέχουν σημαντικοί λόγοι για μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. Θηβών. Συγκεκριμένα εξυπηρετεί 56 χωριά με 70.000 πληθυσμό, περιλαμβάνει τρεις(3) Δήμους και τρεις (3) Δημοτικές Ενότητες, τη βιομηχανική μας περιοχή με 1200 περίπου επιχειρήσεις, τη Βιομηχανική Περιοχή Θίσβης, το Πρωτοδικείο Θήβας, τους επαγγελματίες όπως συμβολαιογράφους, λογιστές κτλ.. Έχει υψηλό ποσοστό εσόδων, που την κατατάσσει σε μία από τις 35 μεγαλύτερες εφορίες στη χώρα μας. Ήμασταν και παραμένουμε αντίθετοι με την άποψη περί κατάργησης και θα αντιδράσουμε ανάλογα. Θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας για να παραμείνει η εφορία στη Θήβα.
Άμεσα θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, να συζητήσουμε το θέμα, μαζί με τους φορείς και τους βουλευτές του νομού, για να βρεθεί μια λύση, η οποία δεν θα είναι για να διευκολύνει μόνο τη Θήβα, αλλά τους κατοίκους όλης της περιοχής.
Εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ. Θηβών και οι κάτοικοι από τα Δερβενοχώρια, από τις Ερυθρές του Δήμου Μάνδρας- Ειδύλλιας, από τις Θεσπιές του Δήμου Αλιάρτου, από το Ακραίφνιο του Δήμου Ορχομενού. Έχουμε μια μεγάλη περιοχή που πρέπει να εξυπηρετηθεί. Δεν μπορεί ο κόσμος σήμερα με τα οικονομικά δεδομένα, να φεύγει από δω και να πηγαίνει σε άλλο μέρος. Αυτό έχει ένα κόστος οικονομικό.
Μένουμε στις απόψεις μας, θα τις στηρίξουμε, είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Θηβών».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget