Βγαίνουν στους δρόμους 130 αστυνομικοί της Βουλής


Ενέργειες εξορθολογισμού του καθεστώτος που διέπει την αστυνομική φρούρηση της Βουλής υλοποιεί ο πρόεδρός της, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Στο πλαίσιο αυτών αποδεσμεύονται από τη φύλαξη του κτηρίου 130 ένστολοι.

Ειδικότερα, κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, τον Φρούραρχο της Βουλής αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε ότι 130 αστυνομικοί που έως τώρα φύλασσαν τον χώρο της Βουλής, θα επιστρέψουν στην «ενεργό δράση».
 
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα συνολικά 360 ένστολοι απασχολούνταν από τη Βουλή των Ελλήνων. Ως εκ τούτου, πλέον οι δυνάμεις φύλαξης μειώνονται κατά το ήμισυ.

  Συν τοις άλλοις, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διέθεσε τους 75 ειδικούς υπαλλήλους στο Φρούραχο της Βουλής. Αυτοί είχαν επιστρατευτεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Απόστολου Κακλαμάνη, με σκοπό να ενισχύσουν το έργο της ασφάλειας.
 
Γενικά πάντως και παράλληλα με τις προηγούμενες ενέργειες, οι αρμόδιοι φορείς της Βουλής, κινούν  διαδικασίες εξορθολογισμού του προϋπολογισμού της. Χαρακτηριστικά έχει δοθεί εντολή προκειμένου να περισταλούν περεταίρω οι δαπάνες που αφορούν στα μισθώματα, στο χαρτί αλλά και σε ποικίλα βουλευτικά «προνόμια».
 
Άλλωστε και τα προαναφερθέντα μέτρα σχετικά με το καθεστώς φύλαξης και ασφάλειας του κτηρίου της Βουλής, εκτιμάται πως θα εξοικονομήσουν περίπου 500.000 ευρώ σε ετήσια βάση.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget