ΝΑ ΓΕΛΑΣ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΣ!....


του Δημήτρη Αλεξάνδρου
       Έμπλεον συγκινήσεως, εβούρκωσεν, άχρι δακρύων , άπαν το πανελλήνιον εις το άκουσμα της συγκλονιστικής δηλώσεως του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά: «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό», είπε. Φοβερό!...
    Επιτέλους ένας πολιτικός που έκανε το ντόπιο και διεθνές κατεστημένο να «τρέμņ». Ούτε ο καλός Σαμαρείτης να ‘τανε.
    Το άρθρο 22 παρ. 1 του Συντάγματος αναφέρει: «Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών» 
     Θεώρησαν λοιπόν όλοι οι πολίτες, και κυρίως οι άνεργοι, ότι ο καλός μας πρωθυπουργός που επικαλείται και σέβεται το Σύνταγμα είναι υπερασπιστής των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων. Σου λέει τι Αντωνάκης Σαμαράς, τι Αντώνης Σαμαράκης.
    Αλλά η προσήλωση του κ. Σαμαρά στο Σύνταγμα και στα δικαιώματα, όρια δε γνωρίζει. Στο άρθρο 23 παρ. 1 και 2 διαβάζουμε:

παρ.1: «Το κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας» και
 παρ.2:  «Η απεργία αποτελεί δικαίωμα για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών συμφερόντων των εργαζομένων».
    Αυτά τα δικαιώματα έσπευσαν να διασφαλίσουν τα σιδερόφρακτα ΜΑΤ του κ. Σαμαρά στη Χαλυβουργική. Για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, για την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, για τον εργασιακό μεσαίωνα, για την τρομοκρατία, την πείνα, την απελπισία, τους δεκάδες αυτόχειρες… μούγκα. Αυτά τα δικαιώματα εννοούσε ο κ. πρωθυπουργός.
Εσάς πού πήγε το μυαλό σας;
      Το σπάσιμο της απεργίας με τη βία. Η προστασία του εργοδότη-βιομηχάνου. Το χτύπημα των αγώνων του λαού σε όλα τα μέτωπα. Το γονάτισμα, η τρομοκράτησή του.
       Τι λέτε θα τους περάσει;
      Υ.Γ. Όσο για το ακκιζόμενο μορμολύκειο που έχουν ξαμολήσει και το βάζουν να αλυχτά ως προνομιακός εκπρόσωπός τους στα ΜΜΕ, και το οποίο ταύτισε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και συνδικαλιστές με τη Χρυσή Αυγή στα γεγονότα της Χαλυβουργικής, τι να πώ; Του αξίζει ένα Χρυσό Αυγό. Τον Άδωνι εννοώ, για όσους δεν κατάλαβαν. Το πρώτο ξαδελφάκι της Χρυσής Αυγής έως χθες. Στην ζεστή αγκαλιά της μητριάς ΝΔ σήμερα που πριν λίγο καιρό ήταν μισητή αντίπαλος και άσπονδη φίλη συνάμα.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget