Λ. Καράντζαλης: απάντηση στα συκοφαντικά δημοσιευματα


Επιστολή – απάντηση, για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, μετά την καταγγελία περί σκανδάλου στην ΑΝ.ΔΙΑ, απέστειλε στο Περιφερειακό συμβούλιο ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λουκάς Καράντζαλης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κ. Καράντζαλης κατέχει τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, αλλά  και του Γενικού Διευθυντή, λαμβάνοντας υψηλές αμοιβές, ενώ ταυτόχρονα είναι και υπάλληλος της ΠΕΔ.

Η επιστολή Καράντζαλη:

Προς:
 κ  Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Κε Πρόεδρε

Παρακαλώ να αναγνώσετε την παρούσα επιστολή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Δευτέρα 23-7-2012,  διότι για οικογενειακούς  και από καιρού προγραμματισμένους  λόγους θα βρίσκομαι εκτός Στερεάς Ελλάδας, και δεν μπορώ να παρευρίσκομαι σε αυτή τη συνεδρίαση να τοποθετηθώ δια ζώσης.

Τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ,  σχετικά με την δραστηριοποίησή μου στην ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας ως Διευθύνοντος Συμβούλου και την νομιμότητα ή όχι της ανάθεσης από το ΔΣ και την ΓΣ σε εμένα  των αρμοδιοτήτων  της Διοίκησης -Υπευθύνου Έργου και εν όψει αυτών είναι αυτονόητη η ανάγκη ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 Αγαπητοί συνάδελφοι

Δέχομαι αυτές τις ημέρες, όπως έχουν δεχθεί και άλλοι συνάδελφοι  και τελικά και η ίδια η Περιφέρεια, μια μεγάλη συκοφαντική επίθεση, ένεκα της συμμετοχής μας σε διάφορους φορείς που συμμετέχει η Περιφέρεια άμεσα ή έμμεσα (αναπτυξιακές εταιρείες, επιτροπές κλπ). Η στοχοποίηση αυτή βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο κλίμα της εποχής και αναπαράγεται με μεγάλη ευκολία. Τα επιχειρήματα  που χρησιμοποιούνται δεν έχουν καμιά νομική βάση , εμφανίζονται όμως πολύ αληθοφανώς και διαμορφώνουν εντυπώσεις.

Η αλήθεια όμως έχει ως εξής:

1)      Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε επιπλέον καθήκοντα και αρμοδιότητες  στον Διευθύνοντα Σύμβουλο , αυτές που είχε ο συνταξιοδοτούμενος εκείνη την περίοδο Διευθυντής, όπως προβλέπει το Καταστατικό της ΑΝΔΙΑ. Η ανάθεση αρμοδιοτήτων και έργου έγινε με αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικής Συνέλευσης, οι οποίες όπως και όλες οι διαδικασίες που  έχουν πραγματοποιηθεί, έχουν ληφθεί και έχουν γίνει απολύτως νόμιμα και συνεπικουρία νομικών γνωμοδοτήσεων από  τον Νομικό Σύμβουλο της ΑΝΔΙΑ, του Ορκωτού Λογιστή που ελέγχει τις οικονομικές καταστάσεις  της ΑΝΔΙΑ και της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΕΤΑΑ-Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης , του πλέον εξειδικευμένου και έμπειρου φορέα στη χώρα για θέματα Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακών Εταιριών και συμβούλου του Υπουργείου Εσωτερικών . Η Σύμβαση έργου έχει νομίμως υπογραφεί και από τον Πρόεδρο και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κατόπιν απόφασης του ΔΣ, και όπως προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις διαχείρισης της ΑΝΔΙΑ.

2)      Η αμοιβή που προβλέπει η Σύμβαση Έργου είναι κατά πολύ μικρότερη από την αμοιβή του προηγούμενου, ο οποίος αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης . Η καθαρή αμοιβή σε μένα ήταν τελικά, μετά των αφαιρέσεων του ΤΕΒΕ, των παρακρατηθέντων και αναλογούντων φόρων και των βενζινών για την κίνησή μου από Λιβαδειά στη Λαμία για τις δουλειές της ΑΝΔΙΑ, αναλογούν ποσό μικρότερο των 1.000 ευρώ το μήνα.   Εάν το ποσό αυτό είναι τεράστιο, που δημιουργεί σκάνδαλο παχυλών αμοιβών, για έναν Περιφερειακό Σύμβουλο που θέλει να ασκήσει τα καθήκοντα που  του ανατίθενται ευσυνείδητα, τότε ποια η καταστατική θέση του Περιφερειακού Συμβούλου;  Είναι διπλοθεσία η άσκηση ενός έργου ή μιας αρμοδιότητας  στα πλαίσια του ρόλου μας ως εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι;   Υφιστάμεθα καθημερινά τεράστια ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, στα πλαίσια των καθηκόντων μας  και των ευθυνών μας, των όποιων αρμοδιοτήτων έχει κάθε φορά ο κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος, κινδυνεύουμε καθημερινά με τα δικά μας αυτοκίνητα στους δρόμους, κάνοντας χιλιάδες  χιλιόμετρα , βάζοντας από τη τσέπη μας  όλα αυτά τα κόστη.  Γιατί πρέπει να υφιστάμεθα και όλη αυτή την ηθική και ψυχική φθορά;

3)      Δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο με την επαγγελματική μου απασχόληση, διότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος αλλά υπάλληλος ΝΠΙΔ, στο οποίο επιτρέπεται η συμπληρωματική απασχόληση σε άλλα έργα και δραστηριότητες με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Απόδειξη αυτού ότι είμαι ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ επί 20 συνεχή χρόνια.

4)      Τα προηγούμενα χρόνια 2007-2010 ασκούσα τα καθήκοντα του Προέδρου της ΑΝΔΙΑ, και στη συνέχεια από το 2010 και μετά τα καθήκοντα του Διευθύνοντα Συμβούλου  χωρίς καμιά αμοιβή . Μέχρι τότε ήμουνα καλός ;  Και όταν πριν από ένα χρόνο το ΔΣ μου ανέθεσε, επιπλέον καθήκοντα όπως σαφώς προβλέπεται στο Κατασταστικό της  ΑΝΔΙΑ,  λόγω της επιστημονικής μου γνώσης και εμπειρίας, να οργανώσω και να τρέξω άμεσα τα θέματα της ΑΝΔΙΑ, διότι η ΑΝΔΙΑ βρισκότανε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο ανάπτυξης και ετίθεντο ακόμα και θέματα για την βιωσιμότητά της, έγινα νομικά ή ηθικά επιλήψιμος; Ας κριθούμε επιτέλους για το έργο μας και την αποτελεσματικότητά μας.  Και δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο  ούτε να διαφεύγει της προσοχής μας , ότι η ΑΝΔΙΑ ελέγχεται απολύτως  σε όλες  τις δαπάνες, παραστατικό –παραστατικό , και ως προς την νομιμότητα και ως προς το εύλογο του κόστους, όπως ελέγχεται τα τελευταία χρόνια και από ορκωτούς λογιστές,  με απόφαση του ΔΣ, χωρίς θεσμική υποχρέωση  γι΄ αυτό.  Να ενημερώσω ακόμη, ότι η ΑΝΔΙΑ είναι ένας φορέας απόλυτα υγιής, με διοίκηση από εκπροσώπους των  επιμελητηριακών και αναπτυξιακών φορέων από όλους του Νομούς της Στερεάς Ελλάδας και όλων των πολιτικών αποχρώσεων, έχει διασφαλισμένη τη βιωσιμότητά της για όλα τα επόμενα χρόνια και είναι ένας αξιόπιστος φορέας για το σύνολο της λειτουργίας της.

5)      Ακόμη θα ήθελα να δηλώσω ότι στην ίδια συνεδρίαση της Γενικής  Συνέλευσης της 18-7-2012 και πριν υπάρξουν τα προσβλητικά για μένα δημοσιεύματα  που έλαβαν χώρα τις επόμενες ημέρες, δήλωσα παραίτηση από τα όποια έμμισθα καθήκοντα  στην ΑΝΔΙΑ, για προσωπικούς λόγους.

Τελειώνοντας θα ήθελα να κάνω μια έκκληση.  Ας μη πετροβολάμε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της Περιφέρειας και της χώρας μας και ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική στιγμή που ο τόπος μας έχει ανάγκη την συσπείρωση όλων των δυνάμεών του. Ας μη δημιουργούμε άλλη σύγχυση στην κοινωνία.

                                           Λιβαδειά 23 – 7 – 2012
 
                                          Λουκάς Καράντζαλης

                        Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget