Ψαλίδι 6% στους μισθούς των εργαζομένων στο εμπόριο προβλέπει η νέα κλαδική


Μειώσεις 6% και διατήρηση των επιδομάτων και των ωριμάνσεων θα προβλέπει η νέα κλαδική σύμβαση στο χώρο του εμπορίου, για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί  και η νέα κλαδική σύμβαση θα προβλέπει μειώσεις 6%, σε σχέση με τη Συλλογική Σύμβαση του 2009.

Στη νέα κλαδική σύμβαση, διατηρούνται όλα ανεξαιρέτως τα επιδόματα, οι παροχές και οι θεσμικές ρυθμίσεις όλων των προηγουμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και όλα τα μισθολογικά κλιμάκια προϋπηρεσίας.

Κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), εξουσιοδότησε με μεγάλη πλειοψηφία τη Διοίκηση, να
προχωρήσει στην τελική διαπραγμάτευση και την υπογραφή της συμφωνίας.

Πρόκειται, για την ευνοϊκότερη για τους εργαζομένους συλλογική σύμβαση που υπογράφεται μετά την υπογραφή του 2ου Μνημονίου και τη ψήφιση του νέου νόμου για τα εργασιακά, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι κλαδικές συμβάσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των νοσηλευτών που υπογράφηκαν πρόσφατα, προβλέπουν μειώσεις της τάξεως του 15%, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, το 10% του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα έχει δει τις αποδοχές του να μειώνονται τους τελευταίους μήνες, τουλάχιστον κατά 23,7%, μέσω νέων επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget