Η συγχώνευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι επιβεβληµένη


ΜΕΧΡΙ και όνοµα θ’ αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος. Μπας και πάρει τ’ απάνω του και ξεκολλήσει από τα ποσοστά της δεκαετίας του ’70.

Υπάρχει όµως άλλη λύση καλύτερη. Και για το ΠΑΣΟΚ και για το πολιτικό σύστηµα αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα. Η συγχώνευση µε τη Νέα Δηµοκρατία. Να κάνει δηλαδή ο Βαγγέλης αυτό που έκανε η Ντόρα. Για το καλό της πατρίδας και του έθνους να το κλείσει το µαγαζί.

Και δεν λέµε να απορροφήσει η Νέα Δηµοκρατία το ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε µε τη Δηµοκρατική Συµµαχία κι όπως είχε κάνει ο Σπανός όταν διάλυσε τη Χαλκηδόνα κι έκανε την οµάδα Ατρόµητο. Ευθύς εξαρχής µιλήσαµε για συγχώνευση. Νέο κόµµα, νέο όνοµα. Ας πούµε Σοσιαλιστική Δηµοκρατία.

 Η αναγκαιότητα είναι µεγάλη. Καταρχήν, όπως είναι διαµορφωµένη η κατάσταση στις επόµενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σάβουαρ πρώτο κόµµα. Αρα η Ελλάδα γυρίζει στη δραχµή και οδηγείται στον όλεθρο και στην καταστροφή.

Είναι ποτέ δυνατόν ένας Βαγγέλης Βενιζέλος να επιτρέψει να συµβεί αυτό; Προσωπικά δεν µπορώ να το πιστέψω. Με τη συγχώνευση, λοιπόν, δηµιουργείται ένα πανίσχυρο νέο κόµµα µε προοπτική που δεν έχει να φοβηθεί κανέναν Τσίπρα και κανέναν Στρατούλη. Η συγχώνευση Νέας Δηµοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, είναι επιβεβληµένη και εκ των πραγµάτων. Εχουνε δηλαδή να χωρίσουνε τίποτα; Υπάρχει κάτι που να διαφωνούνε; Πάνω απ’ όλους και όλα η Ελλάδα, η Ευρώπη και το ευρώ.

Ο Βαγγέλης πρέπει να κάνει αυτό που έκανε η Ντόρα



- Η ζωή τους έφερε στον ίδιο δρόµο

ΠΡΑΓΜΑΤΙ. Καµία ιδεολογική διαφορά δεν έχουνε πλέον τα δύο πρώην µεγάλα κόµµατα. Ούτε είχανε ποτέ βέβαια. Δήθεν δεξιοί ήταν οι µεν, δήθεν σοσιαλιστές οι δε. Για να µαζεύουνε πελατεία.

Επρεπε να περάσουνε, λοιπόν, σχεδόν σαράντα χρόνια από τη Μεταπολίτευση για να πέσουν οι µάσκες.

Ο πρώην προστατευόµενος του δικτάτορα Παπαδόπουλου και ο πρώην θαυµαστής του Λεπέν Μάκης Βορίδης δεν έχει να χωρίσει τίποτα µε τον πρώην Μαρξιστή Λενινιστή Μίµη Ανδρουλάκη.

Μπορεί γι’ αλλού να ξεκίνησαν και οι δύο, αλλά η ζωή τους έφερε στον ίδιο δρόµο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, λοιπόν, να είναι σε διαφορετικά κόµµατα. Η µοναδική διαφορά των δύο πρώην µεγάλων κοµµάτων έχει να κάνει µε τα στελέχη τους:

Ποιος είναι πιο έξυπνος; Ο Λοβέρδος ή ο Αδωνις Γεωργιάδης; Ο Χρυσοχοΐδης ή ο Αρης Σπηλιωτόπουλος; Είναι δυνατόν να τα χαλάνε για τέτοιες µικρολεπτοµέρειες;

Η εξουσία άλλωστε τους χωράει όλους στη φιλόξενη αγκαλιά της. Μπορούνε να τα µοιράσουνε τα υπουργεία. Ανάλογα µε τα ποσοστά τους. Ή να το πάνε µονά ζυγά. Τον ένα χρόνο υπουργοί από τη Νέα Δηµοκρατία, τον άλλον από το ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν κάνουνε τη συγχώνευση, όµως, τις επόµενες εκλογές τις κερδίζει ο Τσίπρας και µένουνε και οι δύο ρέστοι.



- Κώστας Καίσαρης / sentragoal.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget