Νέα πολιτική κίνηση από τον Ηλία Μόσιαλο


Σελίδα στο Facebook με τίτλο «Δημιουργική Ελλάδα» δημιούργησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος με στόχο να φιλοξενήσει ιδέες και απόψεις και ανταλλαγή ιδεών, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για μελλοντική «συλλογική παρέμβαση» στις εξελίξεις.

Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι «η Δημιουργική Ελλάδα ως κίνηση που στοχεύει στην κατάθεση και την προώθηση ιδεών και προτάσεων για το μέλλον αυτής της χώρας, έχει ζητήσει από γνωστούς επιστήμονες, να απαντήσουν στο παρακάτω ερώτημα "Υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατή η ενότητα στην Ελλάδα των χώρων της σοσιαλδημοκρατίας, του πολιτικού φιλελευθερισμού, και της ανανεωτικής Αριστεράς". Σύντομα θα αναρτήσουμε τις απαντήσεις τους και θα καλέσουμε τους φίλους μας να τοποθετηθούν και να αναπτύξουν τις δικές τους απόψεις επί του θέματος».

Η πρόσκληση του κ. Μόσιαλου στη σελίδα

 «Φίλες και φίλοι

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι εξελίξεις στον τόπο μας, από δω και πέρα, θα είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες. Για το λόγο αυτό, νομίζω ότι οι άνθρωποι που μοιραζόμαστε κοινές ή περίπου κοινές απόψεις για την εξέλιξη της χώρας, όπως κι αν τις ονομάσουμε (μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός, σοσιαλδημοκρατία, φιλελευθερισμός, προδευτικότητα, ρεαλισμός), καλό θα είναι ν΄αποκτήσουμε μια μονιμότερη επαφή.

Γνωρίζω βέβαια ότι πολλοί από σας ήδη διαθέτετε βήμα δημόσιας έκφρασης. Αλλά εγώ μιλάω για μια πιο περιορισμένη ομάδα, όπου θα μπορούμε να συνομιλήσουμε διαφορετικά από ό,τι γράφουμε σ΄ ένα κείμενο δημόσιας παρέμβασης. Μιλάω για ένα χώρο ανταλλαγής σκέψεων σχετικών με κρίσιμα ζητήματα, που από δω και πέρα θα προκύπτουν καθημερινά.

Δημιούργησα λοιπόν μια νέα σελίδα στο facebook. Στη σελίδα αυτή θα επικοινωνούμε με άρθρα, σκέψεις, ιδέες και σχόλια, που όλοι θα μπορούμε να στείλουμε. Η αμοιβαιότητα, η ειλικρίνεια, η κοινή οπτική θα είναι οι βάσεις μιας τέτοιας αρθρογραφίας εδώ. Φυσικά, ο καθένας και η καθεμιά διατηρούν και τις προσωπικές απόψεις τους, κανείς δεν δεσμεύεται από κανέναν. Δεν είμαστε πολιτική ομάδα. Το τι τυχόν θα γίνει αργότερα ή το αν θα παρέμβουμε συλλογικά στις εξελίξεις, θα το δούμε όλες και όλοι μαζί μελλοντικά.

Συμπεριέλαβα την καθεμιά και τον καθένα από σας στην πρόσκληση αυτή μετά από πολλή σκέψη, θεωρώντας ότι υπάρχει τόσο κοινότητα απόψεων, όσο και διάθεση συμμετοχής με πολιτικά σας γραπτά, τα οποία θα περιμένω με χαρά. Αν όμως έχω συμπεριλάβει κάποιον ή κάποια κατά λάθος, ζητώ συγνώμη και θα τον/την διαγράψω αμέσως μόλις μου το πει.

Υπολογίζω σε σας, προκειμένου αυτή η πρόσκληση να φτάσει και σε άλλους φίλους ή φίλες, παραπλήσιου με μας κλίματος.

Φιλικά

Ηλίας Μόσιαλος».


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget