ΔΕΗ: Επιστρατεύει εισπρακτικές εταιρείες


Εισπρακτικές εταιρείες επιστρατεύει η ΔΕΗ για τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, που υπερβαίνουν το 1 δις. ευρώ.

Στην γενική συνέλευση της ΔΕΗ ο πρόεδρος κ. Αρθούρος Ζερβός ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με call centers που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις οφειλές και τις δυνατότητες διακανονισμού που υπάρχουν.

Σύγχυση με το ύψος των τιμολογίων

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Α. Ζερβός δήλωσε ότι δεν θα ζητήσει αυξήσεις.

Πηγές όμως της εταιρείας ότι τα κοστολογικά δεδομένα οδηγούν σε αύξηση της τάξης του 5% στο σκέλος της ενέργειας, χωρίς να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες υλοποίησης ενός τέτοιου μέτρου και τις δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.


Οι αποφάσεις όμως, διευκρίνιζαν, δεν λαμβάνονται από τη ΔΕΗ αλλά από το ΥΠΕΚΑ ύστερα από εισήγηση της ΡΑΕ.

Τι θα γίνει με το χαράτσι;

Για το θέμα των ανεξόφλητων λογαριασμών ο κ. Ζερβός επεσήμανε ότι το πρόβλημα επιτάθηκε μετά την επιβολή του τέλους ακινήτων και εξέφρασε την ελπίδα το τέλος να μην περιληφθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2012.

Η ΔΕΗ δεν στέλνει μέχρι στιγμής λογαριασμούς με το ΕΕΤΗΔΕ αναμένοντας οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί ωστόσο να παράσχει τα σχετικά στοιχεία στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για να εκδοθούν από εκεί τα εκκαθαριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ακόμη ότι ως το τέλος της εβδομάδας η επιχείρηση θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών το ποσό του ΕΕΤΗΔΕ που είχε παρακρατήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που επιτάθηκαν από την αρχή του χρόνου. Στο ίδιο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Εντός της ημέρας ο πρόεδρος της ΔΕΗ θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget