Αθώοι λόγω αμφιβολιών !


Στην γιορτή των Φώτων την Χαλκίδα είχαν επισκεφτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,κος Κάρολος Παπούλιας κι ο τότε υπουργός εσωτερικών ,κος Τάσος Γιαννίτσης. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες απο την πλειονότητα των παρευρισκομένων , οι οποίοι τους υποδέχτηκαν με συνθήματα (Λαε πεινάς γιατί τους προσκυνάς και Ψωμί παιδεία Ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73). Μέσα στο πλήθος παρευρίσκοντο 20 περίπου άνδρες της ασφάλειας ,που στοχοποίησαν 5 Πολίτες απ τους εκατοντάδες που διαμαρτύρονταν και στο τέλος της εκδήλωσης προέβησαν κατ αρχή σε προσαγωγές ,που μετά απο ένα τέταρτο της ώρας έγιναν συλλήψεις !!!
Μάλιστα η μια κοπέλα απ τους 5 ,λόγω της βίαιης προσαγωγής τραυματίστηκε στο χέρι και μετά απο κακοποίηση έπαθε καρδιακό επεισόδιο,ενώ στο νοσοκομείο που μετεφέρθη διαπιστώθηκαν μόλωπες στο σώμα της !!!
Η δίκη ωρίστηκε για την Παρασκευή 30 Μαρτίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος , ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελοδικείου Χαλκίδας. Όμως με βούλευμα του Αρείου Πάγου και με δικαιολογία το φόβο επεισοδίων μεταφέρθηκε στην Αθήνα και ορίστηκε για τις 28 Ιουνίου στο Β! Μονομελές Πλημμελοδικείο Αθηνών .

 Η δίκη διεξείχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα απο κόσμο (ακόμα και όρθιους) ,που ξεχείλιζε μέχρι το προαυλιο .Φυσικα οι ισχυρισμοι του αστυνομικου – μαρτυρα κατηγοριας κατεπεσαν ,ενω ηταν συγκλονιστικες οι απολογιες των κατηγορουμενων . Ειδικα οταν μια απ τους κατηγορουμενους ειπε,οτι στη θεση τους θα επρεπε να βρισκονται αυτοι που εφεραν τη χωρα ως εδω,ο κοσμος ξεσπασε σε χειροκροτηματα !!!
Η κατηγορια προσπαθησαν να την διασπασουν ,αναμεσα στο συνθημα '' ψωμι ,παιδεια ,Ελευθερια,η χουντα δεν τελειωσε το 73 και σ ενα αλλο που ακουστηκε απο μεμονωμενους που προετρεπε τον κ. Παπουλια να πεσει στο νερο , και το οποιο προσπαθησε το δικαστηριο να το εκλαβει σαν υβριστικο προς το προσωπο του Προεδρου της Δημοκρατιας.
Ο συνηγορος υπερασπισης (συμμετειχε και στη δικη της Θεσ/νικης για την παρελαση ) προσπαθησε να αποσπασει την αποψη του Δικαστηριου για μη μελλοντικη καταδικη για συνθηματα που εκλαμβανονται σαν υβριστηκα ,οταν τα φωναζουν ανθρωποι που εχουν ξεπερασει τα ορια τους και μαλιστα χωρις να φταινε. Το Δικαστηριο περιοριστηκε να αθωωσει τους κατηγορουμενους λογω αμφιβολιων !!!

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget