ΚΕΔΕ: Ικανοποίηση για τη συνέχεια στις κοινωνικές δομές περιφερειών στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου


Την ικανοποίησή του για τη δημόσια δέσμευση του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση καθώς και για τη δέσμευση της γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, Άννας Δαλλαπόρτα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου (περιφέρειες Στόχου 2 - πλούσιες περιφέρειες) από τη μη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.λπ.) θα αντιμετωπιστεί άμεσα με τη διασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησής τους, εξέφρασε το δ.σ. της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Επίσης το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του σχετικά με τη γνωστή έκθεση της τρόικας για τις προσλήψεις στους Δήμους και ζητά από τους συντάκτες της να κατονομάσουν τις πηγές, αφού τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν είναι πέρα για πέρα ανακριβή.

 Τέλος, η ΚΕΔΕ για μία ακόμη φορά επισημαίνει ότι το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και των αγκυλώσεων έχουν οδηγήσει σε στασιμότητα την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και καταθέτει στην Κυβέρνηση συγκεκριμένη πρόταση απλούστευσης και συντόμευσης όλων των διαδικασιών ώστε τα χρήματα αυτά να περιέλθουν γρήγορα στην πραγματική οικονομία.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget