Γ.Μουλκιώτης''Εκκαθάριση του Οργανισμού Κωπαϊδας και σύσταση νέου Φορέα''


Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία των Δήμων για δημιουργία  Νέου Οργανισμού για την Κωπαϊδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης παραβρέθηκε την Δευτέρα 26-3-2012 στην ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού με θέμα την δημιουργία νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού Κωπαϊδας.
Συμφώνησε με την πρωτοβουλία των Δήμων Ορχομενού, Αλιάρτου, Λιβαδειάς και Θήβας και δήλωσε την πλήρη υποστήριξη της Περιφέρειας.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:

 «Ο Οργανισμός Κωπαϊδας είναι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την εποπτεία του οποίου με τον πρόσφατο νόμο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» έχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Όπως αντιλαμβάνεστε την ευθύνη για κατάργηση ή μετεξέλιξη του Οργανισμού, την έχει αποκλειστικά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σε κάτι όμως, που πιστεύουμε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς και εμείς, είναι ότι και εσείς συμφωνείτε, πως ο Οργανισμός Κωπαϊδας με την σημερινή μορφή, έχει με την σημερινή δομή, κλείσει τον κύκλο ζωής του και έχει απαξιωθεί, κυρίως εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθήθηκε από το Υπουργείο.
Όπως τονίσαμε κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο στην Λιβαδειά, ο Οργανισμός δυστυχώς αποτελεί ένα απαξιωμένο μηχανισμό υποστήριξης και πρέπει να αλλάξει μορφή, και η αλλαγή αυτή είναι απαίτηση και των ίδιων των παραγωγών της περιοχής, που βλέπουν κάθε χρόνο τις περιουσίες τους να απαξιώνονται.
Η μορφή και το διοικητικό σχήμα στο οποίο θα μετεξελιχθεί ο Οργανισμός της Κωπαϊδας, να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό, θα προκύψει από διάλογο που πρέπει να γίνει μεταξύ του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού αλλά και παραγωγικών φορέων της περιοχής.
Η Περιφέρεια δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη ενός προβληματικού Οργανισμού.
Προτείνουμε να γίνει εκκαθάριση του Οργανισμού και τη σύσταση ενός νέου φορέα δημοσίου χαρακτήρα, που θα προκύψει μετά από διάλογο με τους παραγωγικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής.
Η μορφή, σκοπιμότητα και βιωσιμότητα του νέου φορέα, ζητάμε να είναι το αντικείμενο μιας επίκαιρης μελέτης που θα χρηματοδοτηθεί από την Τεχνική Βοήθεια του «Μπαλτατζής» ή από κάποια άλλα κονδύλια του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget