Λαμία: Πρόγραμμα οργανικής κομποστοποίησης


Πρόγραμμα οργανικής  κομποστοποίησης  με χρήση των μηχανικών περιστρεφόμενων κομποστοποιητών. ξεκινά από την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ο Δήμος Λαμιέων. Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων της πόλης προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που παράγουν τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διαλογή στην πηγή των οργανικών οικιακών απορριμμάτων.  Η διαλογή στην πηγή θα γίνεται στα νοικοκυριά με χρήση ειδικών για το σκοπό αυτό στραγγιστικών κάδων 9 λίτρων. Τα οργανικά απορρίμματα θα μεταφέρονται από τους δημότες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα  στην μονάδα κομποστοποίησης, μέσα στο στραγγιστικό μικρό κάδο. Τα οργανικά απορρίμματα μέσα από μια ειδική διαδικασία μετατρέπονται σε χρήσιμο εδαφοβελτιωτικό  με διπλό όφελος.

 Με εύκολο και οικονομικό τρόπο  δίνεται η δυνατότητα να παράγεται  «κομπόστ» καλής ποιότητας βελτιώνοντας τον κήπο του και τα φυτά, προστατεύοντας το περιβάλλον και κυρίως αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην λύση του προβλήματος που ονομάζεται «αύξηση του όγκου των απορριμμάτων».

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των εθελοντών για το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα είναι:

1) Έγκαιρη κατάθεση αίτησης συμμετοχής (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

2) Συνεργασία με υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι θα ενημερώνουν για την ορθή χρήση  του κομποστοποιητή με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του προγράμματος

Ο Μηχανικός Κομποστοποιητής που θα τεθεί πρώτος σε λειτουργία την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ώρα 17:00, βρίσκεται στο χώρο του νέου Δημαρχείου οδός Φλέμινγκ & Ερυθρού Σταυρού  (Β΄ ΕΙΣΟΔΟΣ από οδό Κωστή Παλαμά). Οι δημότες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αποθέτουν τα οργανικά απορρίμματα τους στην προαναφερόμενη Διεύθυνση με τα ειδικά κουβαδάκια που θα τους διανεμηθούν δωρεάν από το Δήμο.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής στο Γραφείο Αντιδημάρχου (Λεωνίδου 9-11, 1ος όροφος). Πληροφορίες για θέματα Ανακύκλωσης, Κομποστοποίησης & Καθαριότητας στο τηλέφωνο: 15188 ή στο e_mail: 15188@lamia-city.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget