Δεν "παγώνουν" στρατιωτικούς εξοπλισμούς 6 δισ. Ευρώ


Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να "παγώσει" η προμήθεια των δύο γερμανικών υποβρυχίων για να εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος στον Δημήτρη Παπαδημούλη στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι παράλογο μια σχεδόν χρεωκοπημένη χώρα, όπως η Ελλάδα να ξοδεύει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και υπενθύμισε ότι το υπουργείο Άμυνας προωθεί και την αγορά 6 φρεγατών κόστους 5 δισ. ευρώ!

Η απάντηση του υφυπουργού είναι ότι έχει μειωθεί 30% ο προϋπολογισμός σε όλα τα επιτελεία, και η λειτουργία τους έγινε πιο αποτελεσματική. Επικαλέσθηκε ότι η χώρα έχει υπογράψει συμβάσεις, κάνοντας τον Δ. Παπαδημούλη να σχολιάσει: "ξέρω ότι υπάρχουν συμβάσεις, αλλά ξέρετε ότι υπάρχουν και μίζες".


Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι "υπήρξαν προβλήματα με τα εξοπλιστικά προγράμματα" και δήλωσε ότι "ουδεμία πίεση υπέστη η χώρα μας και πολύ περισσότερο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για συνέχιση εξοπλιστικών προγραμμάτων και αγορά νέων οπλικών συστημάτων".

"Η Ελλάδα του μνημονίου, της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, αγοράζει το 15% των γερμανικών εξαγωγών σε όπλα και το 12% των γαλλικών εξαγωγών σε όπλα", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα α) η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για τις μίζες που έδινε η γερμανική "Ferrostaal" σε αξιωματούχους στην Πορτογαλία και την Ελλάδα, β) το πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρεία και γ) την καταδίκη 2 αξιωματούχων της Ferrostaal σε ποινή φυλάκισης 2 ετών. Επέκρινε την κυβέρνηση επειδή ούτε αγωγή έκανε για να της επιστραφούν χρήματα, ούτε χρησιμοποίησε τη δικαστική απόφαση για να παγώσει τις παραγγελίες, ούτε στηρίχθηκε στις καταδίκες για να επαναδιαπραγματευτεί την τιμή που περιείχε και μίζες, ούτε ζήτησε παρέμβαση από την ελληνική δικαιοσύνη.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget