Nυχτερινές επιδρομές σε εργοστάσια στα Οινόφυτα


Νυχτερινές επιδρομές σε εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες οργανωμένη, πολυμελής, σπείρα.

Οι επιχειρηματίες αδυνατούν να προστατεύσουν τα εργοστάσια τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είναι κλειστά ή παραχωρημένα στις τράπεζες έναντι χρεών. Το αστυνομικό τμήμα Σχηματαρίου, που είναι υπεύθυνο για την περιοχή, δε διαθέτει ούτε τους ανθρώπους, ούτε τα τεχνικά μέσα για να αντιμετωπίσει την οργανωμένη συμμορία.

Οι ληστές χρησιμοποιούν μέχρι και φορτηγά για να ξεγυμνώσουν τις βιομηχανίες.
«Σηκώνουν» ακόμα και βαριά αντικείμενα όπως μετασχηματιστές της ΔΕΗ, καθώς και καλώδια, άλλα προϊόντα από μέταλλο και γενικώς ό,τι θεωρήσουν αξιοποιήσιμο.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις εγκατελλειμένες μονάδες, αλλά και σε εργοστάσια που λειτουργούν και διαθέτουν συστήματα ασφαλείας και φύλαξη. Η συμμορία είναι αρκετά οργανωμένη ώστε να απενεργοποιήσει την ασφάλεια και αρκετά εξοπλισμένη ώστε να αποχωρήσει με τη λεία πριν φτάσει η αστυνομία.

Οπως επισημαίνει επιχειρηματίας της περιοχής, οι ληστές που μπήκαν προ ημερών σε μεγάλη βιομηχανική μονάδα «ήταν τουλάχιστον 10» γιατί «άναψαν ταυτόχρονα πάνω από εννέα σημεία του συστήματος συναγερμού».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget