Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: Διατήρηση του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος θέλει ο δήμος

Πρόταση για το μέλλον της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, η οποία κινείται σε δύο βασικούς άξονες, κατέθεσε ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς, κατά τη δεύτερη σύσκεψη φορέων και βουλευτών που έγινε την περασμένη Παρασκευή στα γραφία της ΠΕΛ. Ο δήμαρχος πρότεινε να διατηρηθεί το νομικό της καθεστώς της, αφού προηγηθεί νέα ιδρυτική πράξη που να το εναρμονίζει στις σημερινές θεσμικές συνθήκες και δυνατότητες χρηματοδοτήσεων, και να ιδρυθεί πολυμετοχική ανώνυμη εταιρεία (δήμος και ιδιώτες), η οποία θα διοργανώνει, εκθέσεις και συνέδρια.

Επί της αρχής, η πρόταση έτυχε θετικής ανταπόκρισης και ανελήφθησαν πρωτοβουλίες διευκρίνησης και περαιτέρω διερεύνησης και παρατηρήσεων που προέκυψαν από την συζήτηση.
«Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Λαμιέων υιοθετεί την μελέτη του ΙΟΒΕ η οποία προβλέπει κατασκευή μέσα στο χώρο της Έκθεσης συνεδριακού κέντρου, ξενοδοχειακής υποδομής, πόλου καινοτομίας (με θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων) και θεωρεί αυτονόητο, ότι ο χώρος της Έκθεσης θα είναι για όλο το χρόνο, μέρος της ζωής της πόλης σε τομείς πολιτισμού και αναψυχής, αφού αποτελεί αναπόσπαστο και λειτουργικό τμήμα της», σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget