Σκύλος δεν φεύγει από τον τάφο του αφεντικού του


Συγκλονίζει όλον τον κόσμο η ιστορία του σκύλου που εδώ και εβδομάδες ολόκληρες δεν λέει να εγκαταλείψει τον τάφο στον οποίο έχει θαφτεί το αφεντικό του.
   
Από την ημέρα που ο Λάο Παν, ένας μοναχικός χωρικός στην Κίνα, έφυγε από την ζωή, το τετράποδο στέκεται διαρκώς δίπλα στον τάφο του και δεν φεύγει από εκεί με τίποτα. Δεν θέλει να φάει, αρνείται να το πάρουν από το σημείο και δείχνει αποφασισμένο να... μείνει εκεί, μέχρι να έρθει η ώρα να ταξιδέψει και αυτό στον άλλο κόσμο για να συναντήσει εκεί το αγαπημένο του αφεντικό.


Ο Λάο Παβν ζούσε στο χωριό Πανιατούν. Δεν είχε γυναίκα, παιδιά, οικογένεια. Η μοναδική του συντροφιά ήταν ο σκύλος του. Όταν πέθανε στις αρχές του μήνα, ο σκυλάκος έμεινε μόνος του. Οι γείτονες παρατήρησαν ότι το σκυλί εξαφανίστηκε από το σπίτι στο οποίο τόσα χρόνια έμενε. Τον έψαχναν για μέρες. Και τελικά τον βρήκαν αρκετές μέρες μετά, εμφανώς αδυνατισμένο από την ασιτία, να κάθεται δίπλα στον τάφο του αφεντικού του.
 
Ένας αγρότης προσπάθησε να τον πάρει σπίτι του για να του δώσει ένα πιάτο φαγητό. Το τετράποδο τον ακολούθησε, αλλά αμέσως μετά εξαφανίστηκε. Και ξαναπήγε στον τάφο του (νεκρού) αφεντικού του. Η ίδια σκηνή επαναλήφθηκε ξανά και ξανά. Η απόλυτη αφοσίωση, μια συγκινητική ιστορία, που συγκλονίζει όχι μόνο την Κίνα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Άλλωστε, το λέει και ο λαός: ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου...

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget