Σπουδαστές της Ευελπίδων τραγουδούσαν τον ύμνο της χούντας, στον εορτασμό του Πολυτεχνείου!



Mε το ερώτημα της αποπομπής από την Σχολή Ευελπίδων παραπέμπεται στο Πειθαρχικό 4ετης σπουδαστής – ο επικεφαλής της τάξης -που φέρεται να παρότρυνε νεώτερους σπουδαστές να τραγουδήσουν, κατά την ημέρα του Πολυτεχνείου, ένα στρατιωτικό χουντικό εμβατήριο γα την 21η Απριλίου με παραλλαγμένους στίχους.

Ο Αρχηγός των τεταρτοετών της Σχολής Ευελπίδων, όπως αποκαλύπτει "Το Βήμα", έδωσε εντολή να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο της Σχολής όλοι οι αλλοδαποί και οι Κύπριοι, προχωρώντας στη συνέχεια σε ομιλία με μηνύματα κατά του Πολυτεχνείου και υπέρ της Χούντας.

Μαζί με πέντε ακόμα άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου, με την πλειονότητα των ευέλπιδων να παραμένουν στις θέσεις τους, ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώθηκε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), για το προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων και έδωσε εντολή να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές, ότι «δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας. Αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και Κοινωνία».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget