«Έλληνες Φορολογούμενοι» μηνύουν εκπροσώπους οφειλετριών εταιριών



Μήνυση κατά των εκπροσώπων των 5.955 εταιριών που αναφέρονται στον κατάλογο των ληξιπρόθεσμων οφειλετών που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και κατά παντός άλλου υπεύθυνου δημοσίου λειτουργού, κατέθεσε σήμερα το πρωί, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι».
 
 Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, οι μηνυτές ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των φυσικών προσώπων που είναι συνυπόχρεα για την την καταβολή των ποσών που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος των εταιριών, λόγω της ιδιότητάς τους ως εκπροσώπων τους, για τις αξιόποινες πράξεις της φοροδιαφυγής, της μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης του Φ.Π.Α., ή της παράλειψης υποβολής δήλωσης ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, σύμφωνα με τους νόμους 2523/1997 και 3943/2011.

 
 Επίσης, ζητούν από τον Εισαγγελέα να ερευνήσει εάν υπάρχουν περιπτώσεις συνέργειας από πλευράς υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. στη διευκόλυνση της λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων (θεώρηση βιβλίων, έκδοση βεβαιώσεων φορολογικής ενημερότητας κλπ) κατά το διάστημα που οι εταιρίες αυτές ήδη είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τέλος, ζητούν να ερευνηθούν οι λόγοι και η ενδεχόμενη ύπαρξη ποινικών ευθυνών στο πρόσωπο υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. που όντας επιφορτισμένοι με την αναγκαστική είσπραξη των αναφερόμενων στον κατάλογο βεβαιωμένων ποσών, επί σειρά ετών, με πράξεις ή με παραλείψεις τους, δεν πέτυχαν ή απέφυγαν να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του δημοσίου.
 
 Όπως αναφέρει ο Σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι», η κατάθεση της μήνυσης έχει πολλαπλή σημασία και επιχειρεί να στείλει διάφορα μηνύματα:
 - Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και η μεγάλη έκταση του φαινομένου αυτού στην Ελλάδα, έχει συμβάλει σημαντικά στη σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας.
 - Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ευαίσθητοι απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής και θα πρέπει να αναπτύξουν πρωτοβουλίες αντίστασης προς αυτά.
 - Όσοι φοροδιέφυγαν και φοροέκλεψαν, θα πρέπει να καταβάλουν προς το Δημόσιο τα οφειλόμενα ποσά.
 - Οι υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού οι οποίοι ανέχθηκαν, ή ακόμη και διευκόλυναν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, θα πρέπει να λογοδοτήσουν απέναντι στη δικαιοσύνη και το λαό.
 
 Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι» κατέθεσε τηνπρώτη αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του τέλους επιτηδεύματος και του ειδικού τέλους ακινήτων της ΔΕΗ.
 
 Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος οργανώνει εκδήλωση για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και την ανάπτυξη «πυρήνων» στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Hyatt, από τις 6:00 έως τις 8:00 μμ.


ΠΗΓΗ  http://tvxs.gr/news/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget