Ένας Γερμανός που υποστηρίζει – από σπόντα – την Ελλάδα


Έναν απρόσμενο σύμμαχο φαίνεται ότι βρίσκουν τις τελευταίες ώρες οι Έλληνες τραπεζίτες στην προσπάθεια τους να αποφύγουν το πικρό ποτήρι του ακόμα μεγαλύτερου haircut
Έναν απρόσμενο σύμμαχο φαίνεται ότι βρίσκουν τις τελευταίες ώρες οι Έλληνες τραπεζίτες στην προσπάθεια τους να αποφύγουν το πικρό ποτήρι ενός ακόμα μεγαλύτερου haircut, που θα φτάσει στο 50%.
Ο λόγος αφορά στον διοικητή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, της Deutsche Bank, ο οποίος με δηλώσεις του τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και κατ επέκταση υπέρ του «κουρέματος» της τάξης του 21%, που και αντιμετωπίσιμο είναι και μικρότερο κακό στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια προκαλεί.


Ο κ. Τ. Άκερμαν ξεκαθάρισε ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα, προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, θα είναι η κατά γράμμα εφαρμογή των μέτρων της έκτακτης συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου κι ότι τυχόν απομάκρυνση από τις προβλέψεις της θα λειτουργούσε καταστροφικά για την επόμενη μέρα της οικονομίας της χώρας, αλλά και για τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια όλης της Ευρώπης. Κατά συνέπεια και της Deutsche Bank. Με την άποψη αυτή συντάσσεται πάντως και το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τι τελικώς εξυφαίνεται σε ευρωπαϊκή βάση για το μέλλον της χώρας.




ΠΗΓΗ    http://www.voria.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget