Βρεττάκος: Αυξάνουν τους μισθούς μόνο στους διευθυντές

 

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπολύει σε συνέντευξή του , ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος, με αφορμή το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο αλλά και τα νέα δεδομένα που ισχύουν για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
«Σε εφεδρεία και απόλυση θα βάλουμε τη μνημονιακή πολιτική και όσους την στηρίζουν», σημειώνει με έμφαση ο κ. Βρεττάκος.
Επισημαίνει, δε, ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με αύξηση αποδοχών σε χαμηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους, αποτελούν μία «φτηνή κοροϊδία», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι κάτι τέτοιο ισχύει μόνο για συγκεκριμένη κατηγορία διευθυντών υπηρεσιών.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Βρεττάκου , έχει ως εξής:


- Κύριε Βρεττάκο θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιό σας σχετικά με το νέο μισθολόγιο που διαμορφώνεται πλέον με βασικό μισθό από τα 780 ευρώ.
Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη τις σφαγές των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο. Δεχόμαστε μία άγρια επίθεση άνευ προηγουμένου σε καθημερινή βάση πλέον. Το Νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, καθώς και για την εργασιακή εφεδρεία και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς στο Δημόσιο δείχνουν ξεκάθαρα πλέον ότι η κυβέρνηση της τρόικας και των δανειστών γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

- Τι απαντάτε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι με το νέο μισθολόγιο, υπάρχει αύξηση αποδοχών σε χαμηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους;
Πρόκειται περί «φτηνής» κοροϊδίας. Μόνο μία περίπτωση υπάρχει αύξησης μισθών και αυτή αφορά τους διευθυντές υπηρεσιών. Σε όλους τους υπολοίπους εργαζομένους δημοσίου, όπως εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους ΟΤΑ και υπουργείων υπάρχει μεγάλη μείωση.
- Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα ενταχθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται σε ηλικία 60 ετών και απέχουν γύρω στα δύο χρόνια από τη σύνταξη. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα όμως, σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, εντάσσονται πλέον και όσοι 55άρηδες που το 2013 θα έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας. Θεωρείτε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί εμπαιγμό εις βάρος των εργαζομένων από τους κυβερνητικούς παράγοντες;
Η κυβέρνηση και η τρόικα υλοποιούν ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε δάκρυα και αίμα. Θα μπορούσα να πω χαρακτηριστικά ότι επιχειρούν να σκοτώσουν τα άλογα όταν γεράσουν... Ο εμπαιγμός εις βάρος όλων των εργαζομένων συνεχίζεται. Αυτοί που θα ενταχθούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας θα οδηγηθούν σε συνθήκες εξαθλίωσης και κάποια στιγμή δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν. Εμείς θεωρούμε ότι στο δημόσιο δεν πλεονάζει κανείς και γι' αυτό θα αντισταθούμε σε απολύσεις και εφεδρεία. Σε εφεδρεία και απόλυση θα βάλουμε τη μνημονιακή πολιτική και όσους την στηρίζουν.
- Οι συγκεκριμένες εξελίξεις επομένως, οδηγούν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις από μέρους σας;
Βεβαίως. Από την ερχόμενη Δευτέρα απαντάμε με μαζικές καταλήψεις υπουργείων και η κορύφωση των κινητοποιήσεών μας προγραμματίζεται, όπως γνωρίζετε, στην απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου. Επίσης υπάρχουν και αποφάσεις επιμέρους ομοσπονδιών, όπως της ΠΟΕ - ΟΤΑ κτλ, που θα κινηθούν με παράλληλα αγωνιστικά προγράμματα. Μπαίνουμε σε ένα αγώνα διαρκείας και να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να αποτρέψουμε το «έγκλημα», που συντελείται.

ΠΗΓΗ    aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget