ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ''να καταδικαστεί και να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας''


 

Με δύο τελευταίες αποφάσεις του, τον Μάιο και τον Αύγουστο του 2011, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έδωσε την έγκριση του για την συνέχιση και την επέκταση της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Οίτης από την ΕΛΜΙΝ Α.Ε.

Πρόκειται για συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, που εκφράζουν, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την θέληση της να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα και φυσικά την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, παραδίδοντας στην εκμετάλλευση του τον ορυκτό πλούτο της χώρας, που αποτελεί λαϊκή περιουσία.

Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησε η πλουτοκρατία και τα μονοπώλια, και για την αντιμετώπισης της, τέτοιες αποφάσεις παίρνονται κατά συρροή για να εξυπηρετηθούν οι στόχοι των μονοπωλίων και να ανακοπεί – δήθεν - η ύφεση που πλήττει την οικονομία μας. Ισχυρίζονται πως αυτό βοηθάει και το μεγάλο κεφάλαιο και τους εργάτες.


Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποκαλύπτει την μεγάλη απάτη. Λέει ξεκάθαρα…Αυτές οι αποφάσεις διευκολύνουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και ταυτόχρονα μεγαλώνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων και υποθηκεύουν το μέλλον του λαού ιδιωτικοποιώντας λαϊκή περιουσία.

Η όποια αναφορά στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκμεταλλευτικής δραστηριότητας των μονοπωλίων γίνεται, έχει υποκριτικό και παραπλανητικό χαρακτήρα αφού οι επιχειρηματίες, με την οικονομική τους δύναμη και τα μέσα που διαθέτουν στην εξουσία, κάνουν ότι θέλουν, όπως θέλουν και όπου θέλουν για την εξασφάλιση των κερδών τους.

Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, η προστασία του ορυκτού πλούτου και του περιβάλλοντος, σαν λαϊκών αγαθών, δένονται άρρηκτα στην πολιτική που απορρίπτει και αποτρέπει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την δίψα των επιχειρηματιών για περισσότερα κέρδη. Δεν πρέπει να διασπώνται.

Τα ωραία λόγια και αν λένε οι οικολογούντες για το περιβάλλον, χάνουν την αξία τους όσο δεν θίγουν το ζήτημα της αποτροπής των  ιδιωτικοποιήσεων. Σε αντίθετη περίπτωση, όποια συζήτηση αφορά μόνο μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί στάχτη στα μάτια του λαού και φυσικά πηγή αυταπάτης και παραπλάνησης.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται στο περιφερειακό Συμβούλιο καλώντας την πλειοψηφία του να συζητήσει ολοκληρωμένα το θέμα της χορήγησης άδειας επέκτασης της λειτουργίας της ΕΛΜΙΝ Α.Ε. Ζητάμε να καταδικαστεί και να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας,

Ο λαός έχει κάθε συμφέρον να παλέψει για το μέλλον του και φυσικά για τις δυνατότητες του  να αξιοποιεί  τον ορυκτό πλούτο του τόπου του, με κεντρικό σχεδιασμό, με ενιαίο τρόπο και για τις δικές του ανάγκες. Μόνο αν είναι δικό του ζήτημα η προστασία του περιβάλλοντος θα μπορέσει να την επιβάλλει.


                                                ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                      
                                                            ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                            ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                            ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget