Ο Ν. Παπαγγελής για την Π.Ε.Δ Στερεάς


Το δήμαρχο Λεβαδέων Νίκο Παπαγγελή προτείνουν το ΠΑΣΟΚ και οι αυτοδιοικητικοί που υποστηρίχθηκαν από το κόμμα, για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας μετά από ευρεία σύσκεψη δημάρχων και συμβούλων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Λιβαδειά με την συμμετοχή του υπεύθυνου τομέα Αυτοδιοίκησης και Εσωτερικών του Κινήματος Λάμπρου Μίχου και του υποψήφιου για την προεδρεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστα Ασκούνη (σε συνεργασία και με τη ΔΗ.ΑΡ).


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της συνά ντησης συζητήθηκε η μέχρι τώρα πορεία της εφαρμογής του Καλλικράτη και δρομολογήθηκαν οι ενέργειες εν όψει των εκλογών της ΠΕΔ Στερεάς που θα οδηγήσουν στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
«Βρισκόμαστε περίπου 8 μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής του Καλλικράτη της νέας μεγάλης μεταρρύθμισης που αλλάζει ριζικά τους όρους λειτουργίας του κράτους», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Μίχος και πρόσθεσε: «Συζητάμε τις νέες προοπτικές λαμβάνοντας υπόψη τα παραδείγματα που βιώνουν οι ίδιοι οι λειτουργοί της αυτοδιοίκηση σε όλη τη Στερεά ενόψει και των εκλογών για το νέο κεντρικό και το νέο περιφερειακό όργανο της αυτοδιοίκησης που θα προκύψουν το Σεπτέμβριο.
Αναφερόμενος στην επιλογή του δημάρχου Λεβαδέων Νίκου Παπαγγελή για την θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την ΠΕΔ ο Λ. Μίχος επεσήμανε: «Ο Νίκος Παπαγγελής έχει τα εχέγγυα ως παλαιός δήμαρχος, ως έμπειρος, ως νέος άνθρωπος και συγκεντρώνει την προτίμηση της πλειονότητας. Είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται. Είναι ακέραιος, έντιμος, σύγχρονος πολιτικός που πρυτανεύει γι΄ αυτόν το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον. Έχει δείξει πολύ καλό έργο και συνεχίζει να προσπαθεί καθημερινά. Είναι ένας άνθρωπος ούτε αμιγώς κομματικός ούτε αμιγώς τεχνοκράτης, είναι ο άνθρωπος που αποθεώνει την ηθική της εργασίας. Και σε αυτή τη λογική πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον.
Ο Νίκος Παπαγελής αποδεχόμενος τη πρόταση σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας για την αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι διαρκής, αδιαπραγμάτευτος και αποτελεσματικός. Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον για τη χώρα μας, επιβάλλει η αυτοδιοίκηση μέσα από την υλοποίηση του νέου θεσμού του Καλλικράτη, να φέρει τον πολίτη μπροστά στις εξελίξεις, να τον καταστήσει ικανό να συνδιαμορφώσει και να συναποφασίσει την πορεία και το ρόλο που θα διαδραματίσει στο μέλλον, ο Δήμος του και η Περιφέρειά του».
Και συνέχισε: «Οκτώ μήνες μετά το άλμα στην μεγάλη μεταρρύθμιση (πάγιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αυτοδιοικητικών), αποδεικνύεται ότι μοναδικά όπλα για την εξυπηρέτηση του νέου θεσμού, είναι η οργάνωση, ο προγραμματισμός, η σκληρή δουλειά και η  διεκδίκηση των πόρων της αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία».
Ακολούθως αφού τόνισε ότι «η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ένας νέος, στρατηγικής σημασίας θεσμός, θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της αυτοδιοίκησης» έδωσε έμφαση στο ρόλο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας η οποία «πρέπει να αναδείξει τα φλέγοντα ζητήματα της αυτοδιοίκησης, να προτείνει λύσεις, να συντονίσει δράσεις και να διεκδικήσει».
 Καταλήγοντας ο κ. Παπαγγελής είπε: «Οι δημοκρατικές διαδικασίες που διαχρονικά ακολουθεί η αυτοδιοίκηση, δηλαδή η ανταλλαγή απόψεων και η σύνθεση, είναι τα στοιχεία που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του θεσμού και στην προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών».



ΠΗΓΗ  www.tabloid.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget