ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ''Στα πλαίσια της καταπολέμησης των κουνουπιών''

Σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου από τις 11.00 το βράδυ θα γίνει ψεκασμός στη περιοχή Μελισσοχωρίου για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Κρίνεται απαραίτητο να παραμείνετε σπίτια σας και να μην υπάρχουν τρόφιμα, ρούχα και ζώα εκτεθειμένα από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελίσσια από τις ψεκαζόμενες περιοχές. Οι ψεκασμοί θα γίνουν σε περίμετρο 100 μέτρων από το χωριό με την παρουσία ειδικών.

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, ο Δήμος Θηβαίων στην προσπάθεια για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών του, παραθέτει τα μέτρα που συντελούν στην προστασία από τα κουνούπια, έτσι όπως έχουν προσδιορισθεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. – (www.keelpno.gr), για την προστασία τους και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου προσβολής.
Να σημειωθεί ότι έντυπα ενημερωτικά φυλλάδια έχουν ήδη διανεμηθεί σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και στα Κ.Ε.Π.
Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών.
1. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα ενδύματα δηλαδή ρούχα, που καλύπτουν τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος (μακριά μανίκια και παντελόνια). Πιο αποτελεσματικά είναι τα ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
2. Χρησιμοποιώντας εντομοαπωθητικά στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα
Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα κουνούπια στο σπίτι.
1. Με αντικουνουπικά πλέγματα (σήτες), που εμποδίζουν τη δίοδο των κουνουπιών στα ανοίγματα του σπιτιού (π.χ. παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγοί τζακιού). Προσοχή απαιτείται στον περιοδικό έλεγχο και τη συντήρησή τους.
2. Με χρήση εντομοκτόνων στον αέρα. Τα εντομοκτόνα δεν πρέπει να εφαρμόζονται στο δέρμα.
Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης του σκευάσματος ή της συσκευής.
3. Με χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών ή σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται η χρήση άλλων προστατευτικών μέσων (όπως για παράδειγμα σε βρέφη μικρότερα των 2 μηνών).
4. Με απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, υδρορροές, ποτίστρες ζώων και από άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους. Ακόμα και το έδαφος που παραμένει για μεγάλα χρονικά διατήματα υγρό μετά το πότισμα, μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών.
5. Με χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget