Νέα δεδομένα για ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

 


Ενισχύουν την παρέμβασή τους στην κοινωνία και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε όλες τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες διεξάγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα όλα τα κόμματα της Αριστεράς.
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, τα οποία συγκρούστηκαν σφοδρά με την κυβέρνηση στη βουλή πριν, αλλά και μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αναζητούν πως θα διαχειριστούν τα δεδομένα τα οποία δημιουργεί η πολιτική κατάσταση, αλλά και οι συνθήκες κοινωνικής έκρηξης.


Το στίγμα έδωσε χθες στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατέστησε σαφές προς την κυβέρνησης ότι «δεν μπορείτε να πάτε μακριά έχοντας όλο το λαό απέναντί σας», προσθέτοντας μάλιστα ότι ο ελληνικός λαός διαθέτει «εθνική συναίνεση και ομοψυχία», ενώ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατά την ομιλία της στην βουλή την Τετάρτη τόνισε ότι «Σας ενδιαφέρει να έχετε τσακισμένο και ηττημένο το κίνημα σε συνθήκες ανάκαμψης. Και εδώ φαίνεται το μέγεθος της αδυναμίας που εσείς νιώθετε, όχι εσείς μόνο ως κυβέρνηση, αλλά και ο ευρωπαϊκός Καπιταλισμός».
Μάλιστα το ΚΚΕ πριν από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου είχε σκληρύνει αισθητά τη στάση του, καθώς ενώ αρχικά είχε φανεί ότι θα απείχε από την ψηφοφορία στη συνέχεια κατέστησε σαφές ότι θα καταψήφιζε, όπως και έγινε, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και ότι θα ζητούσε ονομαστική ψηφοφορία.
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η «Δημοκρατική Αριστερά», καταψήφισαν, όπως εξάλλου αναμενόταν, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση για τον Εφαρμοστικό Νόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τόσο στον Περισσό, όσο και στη Κουμουνδούρου είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν την σφοδρή διαδικασία σύγκρουσης με την κυβέρνησης, καθώς πιστεύουν ότι υπό το βάρος της κρίσης, αλλά και της λαϊκής δυσαρέσκειας η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, στις οποίες αναμένουν σημαντική ενίσχυση
Τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουν συχνά και σταθερά το αίτημα για πρόωρες εκλογές. Εξάλλου τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έχουν διενεργηθεί, δείχνουν ότι όλα τα κόμματα της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων και των «Οικολόγων Πράσινων» θα βρίσκονται εντός βουλής.
Σε αυτή τη βάση κάποιοι υποστηρίζουν ότι η προοπτική ενίσχυσης της Αριστεράς συνολικά και το ενδεχόμενο όλα τα κόμματα της να καταφέρουν να συγκεντρώσουν ποσοστό το οποίο μπορεί να αγγίζει μέχρι και το 25%, μπορούν να αποτελέσουν μία εξαιρετικά καλή βάση για την έναρξη διαλόγου συνεργασίας.
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένοι πολιτικοί κύκλοι «Τα κόμματα της Αριστεράς και κυρίως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν κέρδη με αφορμή την πολιτική και οικονομική κρίση, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά ακόμη και ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία των οποίων τα οικοδομήματα πλέον δεν είναι καθόλου στέρεα και αυτό φάνηκε πριν, κατά, αλλά και μετά την διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Τα υπόλοιπα – πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ κόμματα είναι πιο ανασφαλή».

Σύγκρουση με την κυβέρνηση για τα επεισόδια
Τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο ΣΥΝ, σχεδόν ευθυγραμμισμένα κατηγόρησαν την ελληνική κυβέρνηση για το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία του κοινοβουλίου, ενώ ακόμη χαρακτήρισαν «προβοκάτορες» εκείνους, οι οποίοι προκαλούν επεισόδια. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή αναρωτήθηκε «Η γραμμή άμυνας περιφρούρησης της Βουλής φτάνει μέχρι του Μπαϊρακτάρη και το Θησείο;»
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφέρει ότι «η κυβέρνηση εδώ και ώρες έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο στην πλατεία Συντάγματος και στις γύρω περιοχές», ενώ το ΚΚΕ ανέφερε ότι κουκουλοφόροι και ΜΑΤ βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ακολουθώντας σταθερά τη γραμμή ότι «πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια με στόχο το λαϊκό κίνημα». Μάλιστα η κα Παπαρήγα απευθυνόμενη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή του είπε ότι «Ή είστε αφελής ή συγκαλύπτετε». Σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε η κα Παπαρήγα ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με τα επεισόδια ότι «Το αστικό κράτος διαθέτει πολλούς μηχανισμούς που δεν θέλει να τους αποκαλύψει γιατί το βολεύουν».

 ΠΗΓΗ  NEWSCODE.GR

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget