Τα δικαιολογητικά για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανέργους του ΟΑΕΕ

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι άνεργοι του ΟΑΕΕ για να αποκτήσουν διετή δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Εργασίας.

Προβλέπεται για εργαζομένους οι οποίοι έχουν κάνει διακοπή επαγγέλματος. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, προβλέπονται οι εξής προϋποθέσεις και δικαιολογητικά:
α.Να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού εξακόσιες ημέρες εργασίας ή δύο χρόνια. Το όριο αυτό αυξάνεται ανά εκατόν είκοσι ημέρες ή τέσσερις μήνες κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας και μέχρι τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ή 15 ετών ασφάλισης.
β. Να μην ασφαλίζονται για οποιονδήποτε λόγο στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικό οργανισμό.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
► Αίτηση για υπαγωγή στην ασφάλιση
► Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, με την οποία ο αιτών θα δηλώνει ότι είναι ανασφάλιστος και μόλις αναλάβει εργασία (μισθωτή ή ελεύθερο επάγγελμα) ή ασφαλισθεί σε άλλο φορέα θα το δηλώσει στον Οργανισμό.
► Σε περίπτωση ασφάλισης σε περισσότερους από έναν οργανισμούς, θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα για την πιστοποίηση του χρόνου ασφάλισης.
Το δικαίωμα για παροχές ασθένειας ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται οποιαδήποτε οφειλή στον ΟΑΕΕ ή εφόσον έχει ρυθμισθεί σε δόσεις οι οποίες καταβάλλονται κανονικά.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget