Εργατικό Κέντρο Θήβας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
το Εργατικό Κέντρο Θήβας συμμετέχει και καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής, να δώσουν το αγωνιστικό παρών στην 48 ωρη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενόψει ψήφισης των σκληρών και άδικων μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της Κυβέρνησης και της Τρόικας των τοκογλύφων δανειστών.


Τα λόγια πλέον χάσανε το νόημα τους. Η μόνη μας ελπίδα και προοπτική είναι ο Αγώνας. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν Κυβέρνηση και Τρόικα έχουν οδηγήσει όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά ολόκληρη την κοινωνία σε πλήρη απόγνωση. Ξεπουλιέται η Ελλάδα ,η δημόσια περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.. Οδηγούμαστε σε Εργασιακό Μεσαίωνα.Ότι εργασιακό δικαίωμα κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες σε ένα ολόκληρο αιώνα ισοπεδώνεται σε μια στιγμή.

Κυβέρνηση και η Τρόικα επιμένουν και μάλιστα με συνοπτικές,αντισυνταγματικές και εκβιαστικές διαδικασίες στην ψήφιση του αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου, με στόχο τον παραπέρα περιορισμό και περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ αυξάνει την ύφεση, την ανεργία, το χρέος και τα ελλείμματα.

Το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα , όχι μόνο βάζει την ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία ,αλλά δεν δίνει καμία προοπτική για το μέλλον μας.
Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία.
Σε σύντομο διάστημα θα έρθουν νέα μέτρα. Νέες περικοπές. Νέα συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ; Σβήνει η ΕΛΠΙΔΑ. Δεν υπάρχει ΟΡΑΜΑ.Χάνεται η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Αν δεν υπάρξει διαρκής και σκληρή απάντηση ,απέναντι στις ακολουθούμενες καταστροφικές πολιτικές, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
Την κρίση που δημιούργησε το καπιταλιστικό σύστημα πάνε να την φορτώσουν στις πλάτες των οικονομικά αδύναμων . ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το χρέος δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί λογιστικά. Τα έσοδα των50 δις που προβλέπονται να συγκεντρωθούν από το ξεπούλημα της χώρας, δεν φτάνουν ούτε για τους τόκους λίγων ετών. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ; ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ; Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται λογιστικά.ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ !

Η Κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος του τόπου επιβάλλεται να αντιδράσουν. Η ενδοτικότητα και υποχωρητικότητα είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Και αν οι Κυβερνώντες του τόπου αδυνατούν να το καταλάβουν ,τότε η οργή και ο θυμός της κοινωνίας θα είναι αμείλικτος.
Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική είναι ξεκάθαρο ότι θα οδηγηθούμε σε τέτοιες κοινωνικές εκρήξεις που η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη και με ολέθριες επιπτώσεις για την χώρα. Είναι πλέον Μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι και τα οικονομικά αδύναμα κοινωνικά στρώματα,έχουν χάσει τόσα πολλά που τους έχουν απομείνει ελάχιστα. Δεν έχουν να χάσουν σχεδόν τίποτα ακόμη και δεν ελπίζουν σε τίποτα. Ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα είναι καταστροφικός,για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Το Ε.Κ.Θ ,συμμετέχοντας στην 48 ωρη απεργία ,ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

Την ΤΡΙΤΗ 28 του ΙΟΥΝΗ και ώρα 11οο πμ, συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της ΘΗΒΑΣ.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 του ΙΟΥΝΗ θα γίνει κάθοδος στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουμε στο κεντρικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 το απόγευμα. Τα Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το ΚΤΕΛ Θήβας στις 3.οο μμ με ενδιάμεσες στάσεις στο Σχηματάρι και Οινόφυτα .

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
Δεν έχουμε άλλη επιλογή ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget