Η απεργία και τα επεισόδια στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ειδησεογραφίας

Με ζωντανή κάλυψη και έκτακτες συνδέσεις καταγράφουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα τις εξελίξεις στην Αθήνα. Τα επεισόδια και η 48ωρη γενική απεργία εν όψει της ψηφοφορίας για τα νέα, σκληρά μέτρα λιτότητας είναι πρώτη είδηση στους δικτυακούς τόπους διεθνών μέσων… με τίτλους στους δρόμους τα συνδικάτα, η Ελλάδα απεργεί, η Ελλάδα παραλύει, δακρυγόνα στις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας, οι διαδηλώσεις γίνονται βίαιες…

«Οι ελληνικές διαμαρτυρίες κατά του πακέτου λιτότητας γίνονται βίαιες» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής του έκδοσης το BBC, το οποίο μεταφέροντας το κλίμα από την Αθήνα κάνει λόγο για δακρυγόνα, οδομαχίες και πετροπόλεμο.
Δίνει έμφαση στη γενική απεργία και στο ξέσπασμα της βίας σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, «καθώς η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την προοπτική να γίνει τον ερχόμενο μήνα το πρώτο κράτος μέλος της ευρωζώνης που θα χρεοκοπήσει».
Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το Κοινοβούλιο, οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν παραλύσει, προβλήματα στις πτήσεις, επηρεάζονται τρένα, λεωφορεία και πλοία, μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο. Την ίδια εικόνα μεταφέρει το CNN, το οποίο μαζί με το BBC συνδέονται διαρκώς απευθείας με την Αθήνα, όπως και το Sky News το οποίο έχει πρώτη είδηση στο δικτυακό του τόπο βίντεο από τα επεισόδια.
Ο ανταποκριτής του BBC Κρις Μόρις μιλάει με τους «Αγανακτισμένους» και περιγράφει τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη υποφέρει μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι «βρίσκονται στα όριά τους».
Σε ανάλυση με τίτλο «Η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα» ο Γκάβιν Χιούιτ του BBC γράφει ότι «ο κόσμος έχει εξοργιστεί με την ύφεση που γίνεται κάθε ημέρα και πιο βαθειά, χωρίς να φαίνεται κάποιο τέλος στον ορίζοντα. Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλες περικοπές και αυξήσεις φόρων».
«Η Ελλάδα απεργεί κόντρα στη λιτότητα. Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών» γράφει η ιταλική La Stampa. «H Ελλάδα παραλύει, σε εξέλιξη η γενική απεργία» είναι η κεντρική είδηση στο δικτυακό τόπο του γαλλικού France 24.
Για τον γαλλικό Le Monde η γενική 48ωρη απεργία δείχνει το μέγεθος της δυσφορίας του κόσμου για τα νέα μέτρα της αυστηρής λιτότητας. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι κατεβαίνουν πάλι σε απεργία, οι τράπεζες είναι κλειστές, πτήσεις ματαιώνονται, τα δημόσια μέσα μεταφοράς δεν κινούνται, τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, και οι δημοσιογράφοι κάνουν στάσεις εργασίας» αναφέρει η εφημερίδα.
Η ισπανική El Pais έχει στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο άρθρο για τα επεισόδια στην Αθήνα. Οι μεγάλες διαδηλώσεις εν όψει της ψηφοφορίας είναι πρώτη είδηση στο δικτυακό τόπο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ενώ όλα τα μέσα τονίζουν τη σημασία της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα.
«Μεγάλη απεργία από τα ελληνικά συνδικάτα. Διαδηλώσεις εν όψει των μέτρων λιτότητας κλείνουν τράπεζες και κυβερνητικά γραφεία» γράφουν οι Financial Times.
«Η σπάνια 48ωρη απεργία, την οποία διοργάνωσαν τα δύο μεγάλα συνδικάτα, είναι η δεύτερη αυτόν τον μήνα και η έβδομη μέσα σε ένα χρόνο. Η οργή του κόσμου για την αυστηρή λιτότητα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση αυξάνεται κάθε ημέρα που περνάει. Η απεργία της Τρίτης είναι η πρώτη φορά που τα συνδικάτα στην Ελλάδα απεργούν για περισσότερες από 24 ώρες από τότε που αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία, το 1974», γράφουν οι New York Times.
www.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget