Πορεία 650 χλμ από 50 Ισπανούς «Αγανακτισμένους»

 
Οι «Αγανακτισμένοι» της Βαρκελώνης σκοπεύουν να περάσουν από 29 πόλεις και χωριά και σε κάθε σταθμό τους θα οργανώνουν μια συνέλευση
 Περίπου 50 «Αγανακτισμένοι» Ισπανοί ξεκίνησαν σήμερα από τη Βαρκελώνη για να καλύψουν με τα πόδια μια απόσταση 652 χιλιομέτρων μέχρι τη Μαδρίτη για τη μεγάλη διαδήλωση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου.


Παρόμοιες πορείες έχουν ήδη ξεκινήσει ή αναμένεται να ξεκινήσουν και από άλλες πόλεις, όπως η Βαλένθια και το Κάδιξ.

Οι «Αγανακτισμένοι» της Βαρκελώνης σκοπεύουν να περάσουν από 29 πόλεις και χωριά και σε κάθε σταθμό τους θα οργανώνουν μια συνέλευση. «Πιστεύουμε ότι η πορεία είναι ένας τρόπος για να ανταλλάσουμε ιδέες, να ακούμε και να χτίζουμε τα μελλούμενα, που είναι πολλά και διάφορα αλλά τα ενώνει η ίδια αγανάκτηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κινήματος.

Αφού πήραν το πράσινο φως από την ιατρική ομάδα τους, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν την πορεία λίγο μετά τις 7 το πρωί, υπό τα χειροκροτήματα διερχόμενων και φίλων του κινήματος.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία είναι εφοδιασμένοι με σλίπινγκ μπαγκ, μουσαμάδες και ο,τι είναι απαραίτητο για να αποφύγουν τσιμπήματα εντόμων ή να προλάβουν μυικούς πόνους και κράμπες.

Την περασμένη Κυριακή τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας και των ισπανικών μέσων ενημέρωσης, διαδήλωσαν σε όλη την Ισπανία, στην πρώτη μεγάλη κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων» κατά της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget