ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ Eπιχείρηση στην λαϊκή αγορά Θήβας!!!


Εντατικοί έλεγχοι και σωστή κατανομή θέσεων για να αποδοθεί δικαιοσύνη…
Προειδοποίηση Χατζησταμάτη: «Λειτουργεί επιτροπή και καλά θα κάνουν όλοι να συμμορφώνονται, προκειμένου να μπει τάξη»

Την πρώτη οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων στην λαϊκή αγορά της πόλης.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Α. Χατζησταμάτης, η αρμόδια υπάλληλος του Τμήματος Εμπορίου και η Δημοτική Αστυνομία άρχισαν πρωϊ – πρωϊ τους ελέγχους έξω από τον χώρο της λαϊκής, αλλά και μέσα εντοπίζοντας τις παρανομίες….
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε έξω από τον χώρο, όπου το παράνομο πλανόδιο εμπόριο είχε εγκατασταθεί ολόγυρα, προκαλώντας προβλήματα τόσο στους νόμιμους εμπόρους, που δικαιολογημένα αντιδρούν, όσο και στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αποκλείοντας τις προσβάσεις στους καταναλωτές.
«Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, η δικαιοδοσία των λαϊκών αγορών έχει περιέλθει στους Δήμους, που είναι αρμόδιοι για την αδειοδότηση ή την αναθεώρηση των αδειών» δηλώνει ο κ. Χατζησταμάτης, μιλώντας για επαναπροσδιορισμό των θέσεων στους χώρους της λαϊκής, προκειμένου «να γίνει σωστή κατανομή και να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε, πως έμποροι που πληρώνουν συγκεκριμένα μέτρα, έχουν καταλάβει ακόμη περισσότερα, αποκλείοντας άλλους, που έχουν πληρώσει τα δικά τους, με αποτέλεσμα να εκτοπίζονται μακρύτερα ή και να μετακινούνται εκτός του χώρου..
Τέλος, έκανε σαφέστατη την πρόθεση του Δήμου στους εμπόρους, αλλά κυρίως στους παράνομους πλανόδιους, τους οποίους ανάγκασε να φύγουν, ότι «πλέον λειτουργεί επιτροπή, που απαρτίζεται από ένα μέλος του Δήμου, ένα της εφορίας κι ένα του υπουργείου Εμπορίου, που με την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας θα κατάσχει τα παράνομα προϊόντα, τα οποία θα αποδίδονται μετά από λίγο καιρό σε ιδρύματα» και δήλωσε πως οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και «καλά θα κάνουν όλοι να συμμορφώνονται, προκειμένου να μπει τάξη».
Απαίτησε την τοποθέτηση των νόμιμων εμπόρων εντός του χώρου της λαϊκής, προκειμένου να ελευθερωθεί ο παράλληλος δρόμος, που βλέπετε στην φωτό, αλλά και την διάνοιξη του διπλανού χώρου, ο οποίος επίσης είχε καταληφθεί από πλανόδιους.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget