Θέμα : «Κατάργηση ΔΟΥ Θηβών».

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, στο πλαίσιο της αποστολής του, ως επίσημου εκφραστή της βοιωτικής επιχειρηματικής κοινότητας και θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας, διαμαρτύρεται έντονα, για την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, όπως προβεί στην κατάργηση της ΔΟΥ Θηβών.


Συγκεκριμένα, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με ομόφωνη απόφαση της, εκφράζει την έντονη αντίθεση της στην σχετική ρύθμιση του «εθνικού επιχειρησιακού προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013», σύμφωνα με την οποία «Διατηρείται μια μόνο Δ.Ο.Υ. στη πρωτεύουσα κάθε νομού και οι υπόλοιπες αντικαθίστανται με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών στο πλαίσιο των ΚΕΠ.».

Σε μια δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπου η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας αποτελεί απαραίτητο όρο, για κάθε σοβαρή πρόταση διεξόδου, θεωρούμε εξαιρετικά λανθασμένη οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα δυσχεραίνει το «επιχειρείν».

Σημειώνουμε, ότι η ΔΟΥ Θηβών καλύπτει και εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό πολιτών, ο οποίος μάλιστα περιλαμβάνει ακόμα και πολίτες, που κατοικούν εκτός Βοιωτίας, όπως στις Ερυθρές κτλ.

 Επίσης, εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις, που εδράζονται στην άτυπη βιομηχανική περιοχή Σχηματαρίου – Οινοφύτων – Θηβών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές μετρήσεις, η συγκέντρωση των μεταποιητικών  επιχειρήσεων στην  περιοχή είναι τέτοια,  που καθορίζει πια την οικονομική ανάπτυξη όλης της Βοιωτίας,  σε τέτοιο βαθμό, που να θεωρείται, ως η κατ’ εξοχήν βιομηχανική περιοχή της χώρας, με το μεγαλύτερο ποσοστό απασχόλησης στη βιομηχανία και τη μεγαλύτερη σχέση αξίας βιομηχανικής παραγωγής ανά κάτοικο, για το σύνολο της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, στη μεταποίηση αναλογεί το 57% του προϊόντος του τ. νομού Βοιωτίας (η υψηλότερη συμμετοχή στη χώρα) και εκεί παράγεται το 13% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής της χώρας (η 3η μεγαλύτερη συμμετοχή μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη).

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε λοιπόν απαραίτητη την διατήρηση και των δύο ΔΟΥ στην Βοιωτία, στην κατεύθυνση της ανάλογης ειδικής μέριμνας, που  λαμβάνεται για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και για το νησιωτικό χώρο και καλούμε την πολιτική ηγεσία, όπως λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις μας και επανεκτιμήσει τις προθέσεις της

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αγνιάδης
 Κοινοποίηση: -Υπουργό Οικονομικών,
κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου.
- Δήμος Θηβαίων
 - Μ.Μ.Ε

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget