Ραγκούσης: «Οι Δήμοι έχουν χρήματα για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά»

Τη διαβεβαίωση ότι αυτή τη στιγμή και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες οι Δήμοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποχρηματοδότησης έδωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης Γιάννης Ραγκούσης.

Απαντώντας σε σχετική επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γ. Ραγκούσης τόνισε ότι οι Δήμοι όλης της χώρας μ’ αυτά που παίρνουν και μ’ αυτά που έχουν μπορούν να λειτουργήσουν αλλά και να κάνουν τα αναπτυξιακά βήματα που πρέπει όπως το πρόγραμμα Ελλάδα και άλλα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Δήμων που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών έχουν ελάχιστα ετήσια έσοδα τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ τα έξοδά τους ανέρχονται περίπου στα 3,8 δις ευρώ.
Κατά την άποψή του η αυτοδιοίκηση με τη βοήθεια και τη συνέργια αυτών που υποσχέθηκαν στους πολίτες ότι θα ταχθούν στην προσπάθεια έχουν «καταφέρει τους πρώτους μήνες να στήσουν εξ’ ολοκλήρου διοικητικές μονάδες και έχουν καλύψει το 95% της προσπάθειας του Καλλικράτη».
«Μέχρι τώρα επαφή μας με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειακών και δημοτικών αρχών μα δημιούργησε βαθειά την πεποίθηση πως όταν θα έρθει η ώρα να κριθούν από εμάς ή τους πολίτες θα κριθούν με θετικό τρόπο.
Εχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και στις υποχρεώσεις τους για να μεταβάλλουν τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών για τους αιρετούς εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Την ίδια στιγμή, πάντως, επέκρινε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για λαϊκισμό, για ανεύθυνους δημαγωγικούς χαρακτηρισμούς και για ανακρίβειες.
  ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget