ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η...ΜΠΑΛΑ ???

Σε αυτή τη κλυδωνιζόμενη χώρα όπου έχει πλήρως χαθεί η μπάλα, αντί ο πρωθυπουργός να προτείνει μερικά μέτρα ανάπτυξης που θα φώτιζαν κάπως την άκρη του τούνελ, φρόντισε να της πει πανηγυρικά ότι θα τη φορτώσει και με άλλα σκληρά μέτρα. Παρόμοια με αυτά που αν δεν έχουν δημιουργήσει, σίγουρα όμως έχουν συμβάλλει σημαντικά στο σημερινή πρωτοφανή κατάσταση. Δικαίως λοιπόν οι αγορές είδαν ότι το βασικό πρόβλημα της χώρας, που δεν.....
είναι οικονομικό αλλά κυρίως πολιτικό, οι  εξαγγελίες που εγιναν όχι μόνο δεν το αντιμετωπίζουν αλλά πρόκειται να το διογκώσουν.

Στη πραγματικότητα η χώρα βρίσκεται σε πλήρες πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο. Η κυβέρνηση αδυνατεί να κυβερνήσει, η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει μια από τα ίδια και χειρότερα(για περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις έκανε λόγο προχθες) ενώ η πλειοψηφία της αριστεράς βρίσκεται στη κοσμάρα της δίνοντας σχεδόν καθημερινά μαθήματα ανευθυνότητας, σε πλήρη αδυναμία να αντιληφθεί ότι η επόμενη στάση δεν θα ονομάζεται Λένιν, αλλά Μπερλουσκόνι. Η Καρατζαφέρης.
Σε οικονομικό επίπεδο, η μεν αναδιάρθρωση του χρέους θα οδηγήσει σε κατάρρευση των ελληνικών ταμείων και τραπεζών, τα υπολείμματα των οποίων θα έρθει μετά να αγοράσει τζάμπα το γερμανικό κεφάλαιο, εξ ου και η πρόσφατη προσχώρηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στους θιασώτες της αναδιάρθρωσης και του «κουρέματος» του χρέους. Η δε συνέχιση της ίδιας πολιτικής οδηγεί όχι στην αναδιάρθρωση της χώρας, όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, αλλά στη πλήρη αποδιάρθρωση της.
Δεν χρειάζεται πλέον παρά μια ασήμαντη αφορμή, ένα περιστατικό λιγότερο σημαντικό από την δολοφονία Γρηγορόπουλου που οδήγησε στα Δεκεμβριανά του 2008, για να καεί όλη η Ελλάδα. Το μόνο θετικό είναι ότι έτσι δεν θα προλάβει να πουληθεί μπιτ παρά η δημόσια περιουσία και οι στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις, ότι δηλαδή έχει απομείνει σε μια χώρα που βαδίζει ολοταχώς προς την ανοιχτή χρεοκοπία και την ακυβερνησία.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget