Νέες αντιδράσεις προκαλεί δήλωση του Πάγκαλου

Νέες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας Hurriyet, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατά την επίσκεψή του στην Κωνστναντινούπολη. "Οταν οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, εμείς τεμπελιάζαμε", φέρεται ειπών

Νέες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας Hurriyet, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, κατά την επίσκεψή του, χθες, στην Κωνστναντινούπολη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας που έχει μάλιστα τον τίτλο "Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας", ο κ.Πάγκαλος εμφανίζεται νά μιλάει κολακαυτικά για τον τουρικό λαό, λέγοντας ότι "όταν οι Τούρκοι δούλευαν σκληρά, εμείς τεμπελιάζαμε!"

O κ. Πάγκαλος τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες γι' αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού».

Επίσης, κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο κ.Πάγκαλος φέρεται να λέει πως «όταν πήραν οι Έλληνες την Finansbank οι εθνικιστικοί κύκλοι ενοχλήθηκαν.. Όμως αυτήν την στιγμή στο εξωτερικό είναι μία από τις πιο πετυχημένες ελληνικές εταιρείες».

Δριμεία κριτική άσκησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. "Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε” ξαναχτύπησε" αναφέρει ο Γ. Μιχελάκης και συνεχίζει: «Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες” και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων “αντιπαραγωγικούς”, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε”».

Ο Γ. Μιχελάκης είπε, επίσης, ότι ο κ. Πάγκαλος δεν σταμάτησε εκεί. «Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος λέγοντας ότι “οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες” και “ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές”».

Αναφέρει, ακόμη, ότι «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι, πλέον, εκτός ελέγχου και εξαιρετικά επικίνδυνος» και ότι «το θέμα είναι εάν ο κύριος Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να τον καλύπτει».

Απάντηση στα όσα αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, με αφορμή τη συνέντευξη Πάγκαλου, έδωσε και το ΛΑΟΣ.

"Η κυνική ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από την Κωνσταντινούπολη, έχει μία αλήθεια. Όταν εμείς είχαμε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η Τουρκία αναδείκνυε έναν Ερντογάν. Δεν φταίει ποτέ ο λαός. Ακολουθεί ηγεσίες. Με καλές ηγεσίες κάνει θαύματα, ενώ με σαθρές καταρρακώνεται" αναφέρει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

.ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget