Εν’όψη της κάρτας του πολίτη ολοκληρώνεται η παρακολούθηση και με κάμερες.

Νοσοκομεία, νεκροταφεία, εκκλησίες, ξενοδοχεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, δημόσιοι χώροι στάθμευσης μπαίνουν υπό βιντεοεπιτήρηση, σύμφωνα με νέα οδηγία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Προϋπόθεση να έχουν εξαντληθεί πρώτα ηπιότερης μορφής έλεγχοι. Τα δεδομένα πρέπει να καταστρέφονται μέσα σε 15 ημέρες

Τη βιντεοεπιτήρηση ακόμη και σχολικών συγκροτημάτων μεγάλης έκτασης κατά τις ώρες λειτουργίας τους νομιμοποιεί, υπό όρους, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία" η Αρχή προτείνει τη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος, ώστε να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και της ιδιωτικής ζωής των μαθητών, ενώ παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία που συλλέγονται.
Τα δεδομένα πρέπει να καταστρέφονται το αργότερο μέσα σε 15 ημέρες και υπό προϋποθέσεις για 3 μήνες, ενώ εμφανείς πινακίδες πρέπει να ενημερώνουν ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται. Οι πολίτες για να ασκήσουν δικαίωμα αντίρρησης καταβάλλουν χρηματικό ποσόν, το οποίο επιστρέφεται σε περίπτωση που το αίτημά τους κριθεί βάσιμο.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget